Groen!

Groen! eist onmiddellijke heropstart van waterzuiveringstation Brussel Noord

door Wouter Van Besien (Groen!), Filip Watteeuw (Vlaams parlementslid) op 15 december 2009 in "Milieu en natuur"

Groen! is verontwaardigd over de milieuschade die is aangericht in de Zenne en het hele Scheldebekken door het feit dat de waterzuiveringmaatschappij Aquiris haar installaties blijkbaar zonder enig overleg stil legde. We vragen onmiddellijke actie.

Groen! vindt dat het zuiveringsstation onmiddellijk terug moet opstarten. Milieuminister Huytebroeck moet hier direct werk van maken. Elke dag dat de zuivering stil ligt, is een bijkomende milieuramp voor Vlaanderen. Minister Huytebroeck moet zonder uitstel haar verantwoordelijkheid opnemen. De juridische en budgettaire discussies tussen het kabinet en Aquiris doen nu even niet ter zake. De prioriteit moet nu gaan naar het opnieuw vrijwaren van de milieukwaliteit in de Vlaamse oppervlaktewateren.

Voor Groen! is het feit dat de hele waterzuivering dagen stillag of op halve kracht werkte, onbegrijpelijk en onvergeeflijk. Groen! eist dat dit falen ten gronde uitgezocht wordt en dat vervolgens de gepaste besluiten getrokken worden. Ook gerechtelijk dienen de nodige stappen gezet te worden.

Maar het eerste en belangrijkste is nu dat de vervuilingstroom onmiddellijk wordt stop gezet en dat de installatie van Brussel Noord terug in werking wordt gezet.

Contact: Wouter Van Besien -
Deel Deel
Wouter Van Besien

Voorzitter Groen!
Filip Watteeuw

Vlaams Volksvertegenwoordiger
Fractievoorzitter