Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


De Burgermonitor 2009 is uit!

15-december-2009

Sinds 1999 onderzoekt Dienst Onderzoek en Statistiek (O+S) de relatie van de Amsterdammers met hun stad. Voelen zij zich hier thuis? Vinden zij zichzelf betrokken met hun stad, stadsdeel en buurt? De resultaten leest u jaarlijks in de Burgermonitor.

De monitor vraagt de Amsterdammers over bestuur en de ambtenarij van stad en stadsdeel, hun mening over elkaar, de verschillen tussen de diverse Amsterdamse bevolkingsgroepen, hun internet- en mediagebruik.

Stemmen bij gemeente- en stadsdeelraadsverkiezingen De inwoners van Zuideramstel zijn politiek betrokken. 75% geeft aan zeker te gaan stemmen bij gemeente- en deelraadverkiezingen. Alleen in stadsdeel Centrum is net iets meer animo. Het gemiddelde percentage Amsterdammers dat zegt te zullen gaan stemmen is 68%.

Politiek
40% van de inwoners van Zuideramstel vindt het stadsdeelbestuur zeer goed functioneren. 48% van de inwoners van het stadsdeel is geĂŻnteresseerd in de stadsdeelpolitiek. Dat is minder dan gemiddeld.

Binding
79% van de inwoners van Zuideramstel voelt zich thuis in de buurt. 82% voelt zich thuis in de stad. 55% voelt zich verbonden met het stadsdeel.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het Burgermonitor 2009, of wilt u het gehele onderzoek bekijken? Ga dan naar de website van de dienst Onderzoek en Statistiek.