Gemeente Teylingen

12 speelplaatsen

Startsein verbeteren 12 speelplaatsen

15 december 2009

Op 11 december 2009 zijn de definitieve ontwerpen voor het verbeteren van 12 speelplaatsen in de gemeente Teylingen door wethouder Bert Homan en de heer Hoek van de firma Hoek Hoveniers geaccordeerd. Hiermee is het startsein gegeven om met de werkzaamheden op de speelplaatsen te beginnen. De werkzaamheden gaan volgens planning, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, acht weken in beslag nemen. De schetsen en de planning van de speelplaatsen liggen tijdens de werkzaamheden in het gemeentekantoor ter inzage.

Veiliger en toegankelijker

De gemeente gaat de speelplaatsen veiliger en toegankelijker maken voor de gebruikers. Veel speeltoestellen die nog in goede staat zijn, worden hergebruikt, maar ook plaatst de gemeente nieuwe speeltoestellen. Voor de inrichting is veel gebruik gemaakt van kunstgras als valdemping en betontegelverharding voor de bereikbaarheid. De sociale controle op speelplaatsen is belangrijk, daarom is er aandacht geschonken aan het groen rondom de speelplaats.

2009-12-11 Ondertekening aanpak speelplaatsen

Een al eerder opgeknapte speelplaats

Samen met inwoners

De gemeente heeft samen met enthousiaste kinderen en omwonenden de wensen voor een leuke en veilige speelplek in schetsontwerpen laten verwerken. Op de inwonersmiddagen is er een klankbordgroep samengesteld. Deze klankbordgroepleden, in totaal 62 personen, hebben op de locaties de gemaakte schetsontwerpen beoordeeld en op een aantal onderdelen aangepast. Deze aanpassingen zijn verwerkt in de definitieve ontwerpen.

Waardecheque

De Woonstichting Vooruitgang en Wooncorporatie Stek, hebben een waardecheque geschonken. Hiermee hebben zij ervoor gezorgd dat op de locaties waar hun belangen liggen meer verbeteringen aangebracht worden.

De speelplaatsen

De speelplaatsen die verbeterd worden in Sassenheim zijn die bij het Planetenplein, de Apollostraat, de Jan Plezier, het Kagerplein, de Nicolaas Damesstraat en Pancraszicht. In Voorhout zijn dit de speelplaatsen in de Beethovenlaan, de Bereklauwstraat, de Foeliezoom, de Lavendelweg, de Oranje Nassaulaan en Spoorlaan.

Deze 12 speelplaatsen zijn onderdeel van het speelplaatsenplan, waarmee ruim 100 speelplaatsen worden aangepakt in een periode van 4 jaar. De speelplaatsen die de gemeente gaat verbeteren, staan in het Speelplaatsenplan van Teylingen.

Planning werkzaamheden

Het streven van de gemeente is om de werkzaamheden uiterlijk in maart 2010 klaar te hebben. Tijdens de werkzaamheden zijn de speelplaatsen niet of slechts gedeeltelijk toegankelijk voor gebruik.

2009-12-11 Ondertekening aanpak speelplaatsen

V.l.n.r. Cor Bruijne en André Hoek van Hoek Hoveniers en wethouder Bert Homan en Stefan Deurman van de gemeente Teylingen

Nieuwe afvalcontainers