Projectorganisatie Maasvlakte 2


14-12-2009

Nieuwe buslijn 113 en Fast Ferry gekoppeld

Stadsregio Rotterdam

Met de nieuwe dienstregeling van Connexxion op Voorne-Putten wordt een directe verbinding geboden tussen Brielle, de Maasvlakte en de Fast Ferry. De bereikbaarheid van de bedrijven op de Maasvlakte met het openbaar vervoer is daarmee een stuk verbeterd. Met de nieuwe buslijn 113 is ook FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, met de bus te bereiken.

Connexxion doet de reizigers van lijn 113 tot 31 januari de rit cadeau. In de bussen kon uiteraard al met de ov-chipkaart worden gereisd, maar voor het eind van het jaar kan op alle bussen van Connexxion de ov-chipkaart ook opgeladen worden, zodat de reizigers altijd voldoende reissaldo op hun kaart hebben staan. Mensen die op het Distripark Maasvlakte werken kunnen bij de RET tot het einde van het jaar op vertoon van hun personeelspas gratis met de Fast Ferry mee.

Vanaf Brielle is de aansluiting met Spijkenisse en de rest van de regio onder handbereik en vanuit Hoek van Holland, waar de Fast Ferry aanlandt, kan makkelijk verder gereisd worden naar Den Haag en Rotterdam. Buslijn 113 rijdt in de spits 2 keer per uur en daarbuiten
1 keer per uur. Bij alle bedrijven op de Maasvlakte zullen folders en posters worden uitgedeeld en beschikbaar zijn. Bovendien hebben de RET en Connexxion over heel Voorne-Putten een folder huis-aan-huis verspreid.