Gemeente Vlaardingen


Kerstmarkt Vlaardingen trekt 30.000 bezoekers

15 december 2009

Met prachtig zonnig en koud weer heeft de kerstmarkt rond de Grote Kerk van Vlaardingen op 11, 12 en 13 december ruim 30.000 bezoekers getrokken. De markt stond vol met sfeervolle kramen met al dan niet eigen gemaakte producten, goede doelen en allerlei lekkers.

kerstmarkt

Op vrijdagavond was er, na de gezellige lampionoptocht en een sfeervol kerstinloopconcert, een grote opkomst bij de ontsteking van de kerstboomverlichting door burgemeester Bruinsma. Daarna bleef de weinstube nog lang open om een lekker glühweintje te drinken.

kerstmarkt

Zaterdag kwamen er bijna 14.000 bezoekers, veel meer dan vorig jaar. Zij kregen diverse koren en artiesten te zien en horen. Een letterlijk hoogtepunt voor velen was de beklimming van de toren waar men een prachtig uitzicht had. Ook voor de kinderen was er van alles te doen, onder andere met een echte kameel met drie koningen, de kerstman, een zweefmolen, levende kerststal en schminken.

kerstmarkt

Voor het eerst sinds jaren was de kerstmarkt dit jaar ook op zondag open nu gezamenlijk met de koopzondag in het Stadshart. Meer dan 8.000 mensen lieten zich de kans niet ontlopen om deze gezellige en unieke kerstmarkt aan te doen. Uniek omdat deze markt geheel belangeloos wordt georganiseerd door de bewoners van de Markt, verenigd in de Vereniging Historische Markt Vlaardingen, in samenwerking met de Gemeente en de Stichting Stadshart.

kerstmakrt