Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Waarnemend burgemeesters in herindelingsgemeenten Bij koninklijk besluit van 10 december 2009 is door de Kroon aan de burgemeesters van de bij de herindeling betrokken gemeenten, te weten: de heren A.H.M.J. Tans (Arcen en Velden), ir. C.H.C. van Rooij (Horst aan de Maas), J.C.G.J. Smulders (Meijel), P. Mengde (Sevenum) en drs. H.M.F. Bruls (Venlo) met ingang van 1 januari 2010 eervol ontslag verleend.

In aansluiting hierop heeft de Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, vandaag -na overleg met de fractievoorzitters van de nieuw gekozen gemeenteraden- besloten de waarnemend burgemeesters van de huidige bij de herindeling betrokken gemeenten, te weten: de heer ing. M.J.H. Vestjens (Helden), de heer L.M.M.H. Imkamp (Kessel), mevrouw M.T.P. Hofman-Ruijters (Maasbree) en de heer mr. J.H. Hahn (Meerlo-Wanssum) met ingang van 1 januari 2010 van hun waarneming te ontheffen. Hetzelfde geldt ook voor de heer drs. J.F.H.A.B. Waals (Venray), maar dan wel met ingang van 2 januari 2010.

Vanwege het feit dat de door de herindeling nieuw gevormde gemeenten per 1 januari 2010 nog niet over een door de Kroon benoemde burgemeester beschikken, heeft de Gouverneur op unaniem verzoek van de fractievoorzitters van de nieuw gekozen gemeenteraad van Horst aan de Maas vandaag besloten de heer ir. C.H.C. van Rooij aan te stellen tot waarnemend burgemeester met ingang van 1 januari 2010. Ook heeft hij op unaniem verzoek van de fractievoorzitters van de nieuw gekozen gemeenteraad van Peel en Maas de heer ing. M.J.H. Vestjens aangesteld tot waarnemend burgemeester met ingang van 1 januari 2010. En tenslotte heeft de Gouverneur op unaniem verzoek van de fractievoorzitters van de nieuw gekozen gemeenteraad van Venlo de heer drs. H.M.F. Bruls aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Venlo met ingang van 1 januari 2010.

De drie waarnemend burgemeesters zullen binnenkort door de Gouverneur worden beëdigd.

De benoemingsprocedures van de nieuwe burgemeesters zullen binnenkort starten met de vaststelling van een profielschets door de nieuwe gemeenteraad. Bij een benoemingsprocedure kan sprake zijn van een beoogde kandidaat. Indien een gemeenteraad daartoe besluit, zal daarvan melding worden gemaakt in de advertentie in de Staatscourant.

De nieuwe burgemeester van de gemeente Venray is inmiddels door de Kroon benoemd. De heer dr. ing. J.J.P.M. Gilissen zal per 2 januari 2010 aan de slag gaan. De heer Gilissen zal op 4 januari aanstaande tijdens een bijzondere bijeenkomst in de het gemeentehuis van Venray door de Gouverneur worden beëdigd.

15-12-2009 16:27