Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: stel islamitische advocaat strafbaar - Mondelinge vragen dinsdag 15 december 2009

PVV vraagt: stel de islamitische advocaat die weigert op te staan voor de rechters strafbaar en ontzet hem uit zijn ambt.

PVV-kamerlid Raymond de Roon heeft dit tijdens het mondeling vragenuur gevraagd aan de staatssecretaris van Justitie.

Het Hof van Discipline heeft een knieval gemaakt voor de eisen van een islamitische fundamentalistische advocaat.
Het Hof heeft dat gedaan, door met een flutredenering voor aanvaardbaar te verklaren, dat deze moslimadvocaat niet het gebruikelijke
respect toont voor onze rechtsstaat en voor de dragers daarvan: de rechters.

Niet alleen heeft het Hof dit wangedrag aanvaardbaar verklaard, het Hof heeft het zelfs bestaan te concluderen dat deze advocaat daartoe het recht heeft, want volgens het Hof mag hij respect verwachten voor zijn "oprechte en authentieke geloofsovertuiging".

Daarmee heeft het Hof aan die moslimadvocaat het recht toegekend, om zijn middelvinger op te steken naar onze rechtsstaat.

Het Hof slaat daarmee de plank volledig mis en heeft zich verlaagd tot het niveau van een Shariarechtbank. Een rechtbank, waarvoor het recht de resultante is van volledige onderworpenheid aan de politieke ideologie die islam heet. Een politieke ideologie, bepaald door een barbaars en middeleeuws boek, de Koran, van de hand van een struikrover en moordenaar uit de woestijn.

Voor het geloof in dat gewelddadige boek, voor de invloed die dat boek heeft in de wereld en ook in ons land, mag, nee moet volgens het Hof van Discipline, het respect voor onze rechtsstaat wijken.

Ik eis dat de regering opkomt voor onze rechtsstaat en niet accepteert dat deelnemers aan de rechtspleging, dus ook advocaten, de rechtsstaat verachten.

Ik vraag de staatssecretaris dan ook om hier klip en klaar toe te zeggen, dat de voor ons vanzelfsprekende uiting van respect voor ons recht door op te staan van de vertolkers daarvan, de rechters, nu snel wettelijk verankerd wordt.

Het is vreselijk dat ik daar om moet vragen maar het is nodig in deze tijd van strijd tegen de islamitische hooligans en voor onze rechtsstaat.

Het is onvoldoende dat de staatssecretaris het stellen van de normen van respect voor de rechters, wil overlaten aan de Orde van Advocaten.

De staatssecretaris moet het heft in de hand nemen en zelf met een wettelijke regeling komen, waarin personen die niet willen opstaan voor de rechters, strafbaar worden gesteld en om die reden ook uit hun ambt kunnen worden ontzet.

De staatssecretaris loopt gewoon weg voor haar verantwoordelijkheid, door dit nu weer aan de advocatuur over te laten.