Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 15 december 2009 Nr. 216

Financiële steun voor Emmaus Feniks in Kloostercomplex Ulingsheide

Uit waardering voor haar bijdrage in de maatschappelijke opvang krijgt Stichting Emmaus Feniks een eenmalige subsidie van 73.185,- om het woongedeelte van het voormalige Kloostercomplex Ulingsheide op korte termijn brandveilig te maken.

Wethouder Lamers (Jeugd, Welzijn, Zorg): "Stichting Emmaus Feniks doet al jaren goed werk binnen onze gemeente en ontvangt daar geen subsidie voor. De stichting levert een bijdrage aan een betere samenleving met nieuwe perspectieven voor mensen die nu kansloos zijn. Deze eenmalige financiële steun kan worden gezien als een `waarderingssubsidie' voor hun werk."

Emmaus Feniks moet de subsidie gebruiken om het woongedeelte van het complex nog voor het einde van het jaar brandveilig te maken voor de mensen die er wonen. Om dat te bereiken wordt het gebouw opgedeeld in zogenaamde brandcompartimenten.

Door deze ingreep heeft Stichting Emmaus Feniks langer de tijd om het nieuwe woongedeelte in het voormalige Kloostercomplex te realiseren en daarmee geschikt te maken voor haar opvangfunctie.

Achtergrond
Sinds het najaar van 2007 is de Stichting Emmaus Feniks gehuisvest in het voormalige kloostercomplex aan de Ulingsheide in Tegelen. Emmaus Feniks vangt thuislozen op. Samen werken zij om hun eigen boterham te verdienen, voornamelijk door het inzamelen, verkopen en opknappen van tweedehands spullen. De winkel is inmiddels opgeknapt. Met de bijdrage die de gemeente nu heeft toegezegd, kan nu ook het woongedeelte aan alle brandveiligheidseisen worden aangepast.


-EINDE PERSBERICHT-


1