Gemeente Capelle a/d IJssel
Embargo tot 15 december om 12.30 uur
Sinterklaas slaat eerste paal aanlegsteiger Vuykpark

Sinterklaas krijgt in Capelle aan den IJssel een eigen aanlegsteiger bij het Vuykpark. Deze steiger was al lange tijd een wens van vertrekkend burgemeester Joke van Doorne en wordt haar nu als afscheidscadeau aangeboden door het gemeentebestuur. Op 15 december slaat zij samen met Sinterklaas - die speciaal voor deze gelegenheid terug is gevaren uit Spanje - de eerste paal van de aanlegsteiger. De steiger wordt tevens naar Joke van Doorne vernoemd.

Het is in Capelle ieder jaar een uitdaging om Sinterklaas aan land te krijgen. Diverse trucs zijn al uitgehaald: pontons, roeibootjes en zelfs een toevallig voorbijvarende passant moest te hulp schieten. Met de aanlegsteiger kan de Sint vanaf 2010 gewoon aanmeren in Capelle. Natuurlijk wil hij wel zeker weten dat de steiger straks helemaal naar wens is. Daarom vaart hij terug vanuit Spanje naar Capelle, waar hij omstreeks 12.10 uur aankomt met zijn boot bij het Vuykpark. Hij wordt voor de laatste maal op alternatieve wijze aan land gezet: een hijsbakje aan een kraan zet hem op de kade.

Het idee voor een aanlegsteiger bij het Vuykpark bestaat sinds 2004. Met deze steiger wordt het tevens mogelijk de watertaxi naar Capelle te laten varen. Deze taxi vaart in de hele Rotterdamse regio en brengt mensen snel naar hun plek van bestemming. Daarnaast vormt de watertaxi een welkome attractie voor mensen die graag een avondje uit willen naar bijvoorbeeld het Isala Theater, of andersom naar de Rotterdamse Schouwburg.

U bent van harte welkom bij het slaan van de eerste paal voor de aanlegsteiger.

Noot voor de redactie,