Politie Hollands Midden

Amber Alert

Kom bij de politie

Nieuwerkerk - Verdachte van vrijheidsberoving aangehouden

Nieuwerkerk/ Overschie, 15-12-2009 o De politie heeft dinsdagmiddag 15 december een 41-jarige man uit Bristol aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving, afpersing en bedreiging. Rond 15.00 uur werd een man en zijn zoon uit Nieuwerkerk aan den IJssel in hun woning aan de Parallelweg Zuid afgeperst en bedreigd door de verdachte met een wapen. De vader en zoon werden vervolgens onder dwang in een auto gezet waarna het drietal wegreed in de richting van de snelweg.

Op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel wist de vader, die de auto bestuurde, het benzinestation op te rijden. Hij en zijn zoon zagen op dat moment kans uit de auto te ontsnappen. De verdachte reed vervolgens in de auto er vandoor.

De Rotterdamse politie was inmiddels in kennis gesteld en zette de melding uit naar alle politievoertuigen. Op een gegeven moment zagen agenten de grijze auto rijden waarop ze een achtervolging startten.

Achtervolging De auto reed via de A20, over de Doenkade richting de Spaanse Polder. Tijdens de achtervolging heeft de politie geschoten. Bij de Matlingeweg/Keersopstraat reed de politie de auto klem. Via een speciale uitpraatprocedure is de bestuurder uit de auto gehaald en aangehouden.

Wapen aangetroffen In het voertuig is een wapen aangetroffen en door politiemensen in beslag genomen. De 41-jarige man uit Bristol is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Bij de aanhouding is er schade opgelopen aan ondermeer twee politievoertuigen.

De vader en zoon zijn eveneens overgebracht naar het politiebureau voor het opnemen van een getuigenverklaring. De politie onderzoekt de toedracht. Vermoedelijk zijn de slachtoffers en de verdachte bekenden van elkaar.