Oranjewoud


Oranjewoud: Erkenning door ProRail

Om voor ProRail werkzaamheden te mogen uitvoeren, heeft ProRail een erkenningsregeling. Om een erkenning te krijgen stelt ProRail eisen aan (onder andere) de organisatie, beschikbare kennis en kwaliteitsborging. Met ingang van 30 november 2009 heeft Oranjewoud de erkenning gekregen voor de categorieën "spoordragend civiel" en "niet-spoordragend civiel en utilitair".

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om het dossier in orde te maken en aan te bieden aan ProRail. Ter afronding van de erkenningsprocedure heeft ProRail 27 november een bedrijfsbezoek gebracht aan Oranjewoud in Deventer om zich ervan te overtuigen dat Oranjewoud inderdaad een partner is die een uitstekend "spoors" product kan leveren aan ProRail. En met succes!

Oranjewoud is nu een erkende partner van ProRail voor de engineering van onderdoorgangen, viaducten, geluidsschermen, fietsenstallingen en stations in een spoorse omgeving. Dit mogen we doen als rechtstreekse opdrachtnemer van ProRail, maar ook indirect via een aannemer in een D&C contract.

Met het behalen van de eerste twee erkenningen is een begin gemaakt met het vormgeven van onze spoorse ambities. Op termijn wil Oranjewoud voor deze categorieën uitbreiden naar Baan & Spoor, Energievoorziening & Bovenleiding en Seinwezen.