Politie Brabant Zuid-Oost

Amber Alert

Kom bij de politie

Politie houdt twee verdachten van gewapende overval in Veldhoven aan

Veldhoven/Eindhoven, 15-12-2009 o De politie heeft dinsdag 15 december twee mannen (24 en 25 jaar) uit Eindhoven aangehouden.

Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige gewapende overval op vrijdag 6 november op een schoonmaakbedrijf aan de Provincialeweg in Veldhoven.

Aanhoudingen
De 24-jarige man werd dinsdagochtend rond 5.00 uur aangehouden in zijn woning in Woensel-Zuid. De 25-jarige man werd rond 16.30 uur aangehouden op de Boschdijk. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Opsporingsprogramma's
De televisieprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben vorige week uitgebreid aandacht besteed aan deze overval. De reacties op die uitzendingen hebben mede geleid tot het aanhouden van de verdachten.

Tips voor winkeliers
Uit ervaring blijkt dat de meeste overvallen op winkels of bedrijven rond openings- of sluitingstijd plaatsvinden. De politie maakt winkeliers en eigenaren erop attent dat ze met hun personeel de procedures rondom openen en sluiten goed met elkaar bespreken, dat ze zorgen voor goede beveiligingsmaatregelen en dat ze zeer regelmatig hun kluis legen.

Waakzaam
De politie roept burgers op om bij elke verdachte situatie met de politie te bellen. Ziet u verdachte personen regelmatig langs dezelfde winkel voorbij lopen of zich anderszins verdacht gedragen? Onthoud het signalement en bel met 0900-8844 of 112 bij een heterdaadsituatie.

Let op signalement
Toch het slachtoffer geworden van een overval? Bied dan géén weerstand of verzet maar werk mee. Let daarbij vooral op het signalement van de dader(s). U helpt daarmee de politie om de daders snel op te sporen.