Ingezonden persbericht


Graag vraag ik uw aandacht voor het winternummer van Boekman dat 15 december verschijnt. Het tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid heeft als thema:

Boekman 81
Kunst en politiek

Hoe kunstlievend zijn de politieke partijen? Heeft Thorbecke, die stelde dat de overheid geen oordelaar is van kunst, zijn langste tijd gehad. Of gaat de relatie tussen politiek en kunst een nieuwe fase in. Is het Nationaal Historisch Museum te zien als een testcase voor politieke inmenging? In deze Boekman:

* Spreken de 11 woordvoerders Cultuur in de Tweede Kamer zich uit over de relatie tussen kunst en politiek: Nicolien van Vroonhoven (CDA), John Leerdam (PvdA), Hans van Leeuwen (SP), Han ten Broeke (VVD), Martin Bosma (PVV), Mariko Peters (GroenLinks), Ed Anker (CU), Boris van der Ham (D66),
* Bas van der Vlies (SGP), Marianne Thieme (PvdD) en Rita Verdonk (TON).
* Hedy d'Ancona, voormalig minister van Cultuur, over de
* plannen van wethouder Gehrels.

* Geert Van der Speeten, journalist bij De Standaard, over verhouding politiek-kunst in Vlaanderen.
* Filosoof Kees Vuyk, Universiteit Utrecht en lid Adviesraad Boekman, epiloog.

Dit nummer mag u niet missen! Maak daarom nu kennis met Boekman! Klik hier voor een extra voordelig proefabonnement: 2 nummers voor slechts 15 euro.

Hartelijke groet,
De redactie van Boekman

* NB: Als u reeds een proef- of jaarabonnement op Boekman hebt, kunt
* u deze e-mail als niet verzonden beschouwen. Een proefabonnement is bedoeld om voordelig kennis te maken met tijdschrift Boekman en kan daarom slechts één maal per persoon/instelling aangevraagd worden. Een tweede proefabonnement is mogelijk wanneer er een
* tussenperiode is van minimaal een jaar vanaf het laatst ontvangen nummer.