Gemeente Brummen


Gemeente stelt computers beschikbaar voor minima

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-12-2009)

Kinderen kunnen op school niet zonder computer en internet. Het huiswerk wordt gemaakt op de computer, scholen bieden het rooster aan via internet, werkstukken worden per mail naar school gestuurd. Voor gezinnen met schoolgaande kinderen met een laag inkomen is de aanschaf van een computer vaak niet mogelijk. Het is van groot belang dat alle kinderen kunnen meedraaien in de huidige maatschappij, aldus Wethouder Van Klinken. Daarom wil de gemeente Brummen voor deze gezinnen een computer beschikbaar stellen.

Wanneer komt u in aanmerking?


- U woont met uw gezin in de gemeente Brummen;


- (Eén van) uw kind(eren) is minimaal 10 jaar en is niet ouder dan 15 jaar;


- U heeft een netto gezinsinkomen dat niet hoger is dan 112,5% van het bijstandsniveau.

Voor een éénoudergezin is dat: 1.315,28 inclusief vakantiegeld per 01 januari 2010.

Voor een gezin is dat 1.461,42 inclusief vakantiegeld per 01 januari 2010.

De computer

U ontvangt een computer inclusief beeldscherm. Een printer en/of scanner wordt niet meegeleverd. De computer wordt geheel gebruiksklaar bij u thuis bezorgd. Alle programmas, zoals Windows 7, Microsoft office en een antivirus programma zijn geïnstalleerd.

Bijdrage voor een internetabonnement

Ieder gezin die een computer ontvangt kan ook in aanmerking komen voor een bijdrage voor een basis internetabonnement. Voor het eerste kalenderjaar is de bijdrage maximaal 180, --. Voor het tweede, derde en vierde kalenderjaar is de bijdrage maximaal 240, --. Gezinnen die al over een internetverbinding beschikken komen niet in aanmerking voor deze bijdrage

Aanvraagformulier

U kunt een aanvraagformulier ophalen bij het gemeenthuis in Brummen, de dependance in Eerbeek of de Wmo-loketten Wegwijs. Ook kunt u contact opnemen met de heer Terlingen van de gemeente Brummen via telefoonnummer (0575) 568201 dan krijgt u een formulier thuisgestuurd.
* Informatie computeractie

* Aanvraagformulier computeractie

Waar kunt u uw aanvraag inleveren?

U kunt het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend inleveren bij de gemeente Brummen of opsturen naar de Gemeente Brummen, Postbus 5, 6970 AA Brummen ter attentie van de heer Terlingen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier?

U kunt met uw vragen terecht bij het Wmo-loket Wegwijs in Eerbeek (Tjarks Rikscentrum) dagelijks geopend van 9 tot 11 uur en in Brummen (Plein 5) van 13.30 tot 15.30 uur. Beide locaties zijn telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0575) 56 19 42.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Terlingen via telefoonnummer (0575) 568201.