Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 14 december 2009

Persbericht: uitreiking gemeentelijke onderscheidingen

Op maandag 14 december 2009 is een Gemeentelijke Onderscheiding (Zilveren Erepenning) uitgereikt aan de heer N.G.J. Van Dijk, wonende Bieslook 3 en aan mevrouw A.M. Aben Raaijmakers, wonende Mater Lemmensstraat 4, beiden te Sint-Oedenrode. Zij ontvangen deze onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet voor de VVV/VTR Sint-Oedenrode.

Als voorzitter (dhr.Van Dijk) en secretaris (mevr.Aben) van de lokale VVV, later de Vereniging Toerisme en Recreatie in Sint-Oedenrode hebben zij een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van het toerisme en hebben zij gezorgd voor een breed draagvlak en betrokken ondernemers. Zij hebben zeer succesvol de VVV geleid.

Na de regionalisering van de lokale VVVs in de Meierij en Noordoost-Brabant in 2003 is VVV Sint-Oedenrode onderdeel geworden van de nieuwe Regio-VVV Meierij en Noordoost-Brabant. In die tijd heeft het bestuur van de VVV met daarin de zeer actieve en betrokken mevrouw Aben en de heer Van Dijk, altijd een positieve en constructieve bijdrage geleverd in het ontstaan van de nieuwe organisatie. Zij hebben jarenlange kennis en ervaring overgedragen. Het zijn gedreven vrijwilligers die altijd klaar staan voor de VVV.

Mevrouw Aben en de heer Van Dijk hebben reeds voor de regionalisering jarenlang met heel veel enthousiasme hun inzet getoond in het lokaal bestuur. Een belangrijke taak was het aansturen van het team van informatrices die zij altijd geënthousiasmeerd en gemotiveerd hebben om hun gastvrouwrol goed in te kunnen vullen. Het reilen en zeilen van de VVV lag in competente handen bij hun beiden. Als vertegenwoordigers van de VVV hebben zij in vele commissies en (regionale) overlegstructuren gezeten, zoals de Meierijcommissie Toerisme en Recreatie. Hierdoor hebben zij een grote en belangrijke rol kunnen spelen in de organisatie van allerlei evenementen.

De heer N.G.J Van Dijk:

* 10 jaar voorzitter VVV/VTR Sint-Oedenrode
* 10 jaar bestuurslid Stichting tot Beheer van de Paulusgasthuisjes
* 4 jaar raadslid (2002-2006) van de gemeente Sint-Oedenrode namens het CDA. Tevens lid van de achterban van het CDA
* 4 jaar penningmeester (1990-1994) van de Mixed Hockey Club Sint-Oedenrode

Mevrouw A.M. Aben- Raaijmakers:

* 11 jaar secretaris VVV/VTR Sint-Oedenrode
* 11 jaar secretaris Stichting tot Beheer van de Paulusgasthuisjes
* 11 jaar bestuurslid regionale commissie voor recreatie en toerisme in de Meierij

* mede-organisator avondfietsvierdaagse Sint-Oedenrode
* mede-organisator van de tandemtoertocht voor visueel gehandicapten (ENVIT = Eerste Nederlandse Visueel Gehandicapten Tandemclub)
* 10 jaar commissielid Open Monumentendag Sint-Oedenrode
* bestuurslid Stichting Jeugdcarnaval (1976 1987). Voor haar verdiensten is zij onderscheiden met de Van Rossum Papgat Prijs
* lid toernooicommissie Tennisvereniging Kienehoef

De Zilveren Erepenningen zijn uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVV/VTR Sint-Oedenrode op maandag 14 december 2009 in restaurant De Beurs, Heuvel 44 te Sint-Oedenrode.