Gemeente Oldebroek


Overige informatie uit het gemeentenieuws van dinsdag 15 december 2009

VERKIEZING GEMEENTERAAD 3 MAART 2010

KANDIDAATSTELLING
De burgemeester van Oldebroek maakt het volgende bekend:
1.Op dinsdag 19 januari 2010 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad plaatshebben. 2. Op die dag kunnen aan het adres Raadhuisplein 1 te Oldebroek, bij het daar gevestigde hoofdstembureau van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd. 3.De benodigde formulieren voor:
-de lijsten van kandidaten (model H 1) -de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9) -de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1) - machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2) -de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4) -de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10) zijn vanaf 28 december tot en met de dag van de kandidaatstelling ter gemeentesecretarie, sectie burgerzaken, Raadhuisplein 1 te Oldebroek kosteloos verkrijgbaar. De software om al deze formulieren te vervaardigen kunt u ook downloaden van de website www.kiesraad.nl. 4. Voor de kandidaatstelling moet uiterlijk op 5 januari 2010 een waarborgsom van tweehonderdvijfentwintig euro (¤ 225,00) worden betaald door overmaking van dit bedrag op rekeningnummer 28.50.06.339 ten name van gemeente Oldebroek, onder vermelding van 'waarborgsom kandidaatstelling verkiezing gemeenteraad', gevolgd door de naam van de politieke groepering, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de gemeenteraad een of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten worden verstrekt door de sectie burgerzaken, gemeente Oldebroek Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek.

RONDJE POLITIEK
Wekelijks zendt de LOCO op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur het programma 'Rondje Politiek' uit. In de komende weken zijn aan de beurt: Woensdag 16 decemberCDA / VVD Woensdag 23 december is er geen Rondje Politiek ivm de voetbalwedstrijd WHC-Ajax ACTIE OUD PAPIER
Voor het inleveren van oud papier kunt u terecht bij de permanent geplaatste containers van ver-enigingen en instellingen. De permanent geplaatste containers staan op de volgende adressen: 't Loo: Bovenheigraaf 59 (container van de christelijke basisschool 't Loo); Oldebroek: Bovenmolenweg 7 (container van de Eben Haëzerschool). Iedere zaterdag staat er van 09.00 - 12.00 uur een papiercontainer bij De Schakel aan de Oranjeboomlaan 27 in Wezep. Zaterdag 19 december wordt er oud papier opgehaald in Wezep Oost, Wezep Noord en Hattemerbroek. Maandag 14 tot en met donderdag 17 december staat er een container voor oud papier bij de Goede Herderschool, Veluwelaan 8 in Wezep. Donderdag 17 december staat er een container voor oud papier bij de christelijke basisschool De Regenboog, van Sytzamalaan 5 in Oldebroek. Maandag 28 december staat er een container voor oud papier bij de Pauluskerk, van Limburg Stirumlaan 18 in Wezep.