Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.45 uur

Utrecht, 15-12-2009

Zakkenrollers aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond in een pand aan de Rijnkade twee mannen aangehouden omdat zij verdacht werden van zakkenrollen.

Rond 19.15 uur kreeg de politie een melding van een 53-jarige vrouw uit Rotterdam. Het slachtoffer was zojuist gerold van haar portemonnee. Ter plaatse troffen agenten de vrouw aan. Zij was op een besloten eindejaarsbijeenkomst. Hier liepen twee mannen die niet uitgenodigd waren. De mannen gedroegen zich zeer verdacht.

Uiteindelijk werd door getuigen gezien dat de mannen een portemonnee van de vrouw uit haar tas haalden. De politie hield het tweetal, 28 en 32 jaar beiden zonder vaste woon of verblijfplaats, aan. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding bestuurder onbekend

UTRECHT In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 december vond op de J.M. de Muinck Keizerlaan een eenzijdige aanrijding plaats. De bestuurder werd niet aangetroffen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de J.M. de Muinck Keizerlaan. Ter plaatse troffen agenten een kapotte lichtmast aan. Tevens liep er een spoor van koelvloeistof. De agenten besloten het spoor te volgen en zagen uiteindelijk 200 meter verder de auto op het Vechtplantsoen staan. De auto had verse schade aan de voorkant. Het voertuig werd voor onderzoek naar het politiebureau gesleept. De politie is op zoek naar de bestuurder en eigenaar van de auto.

Mannen aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij beiden elkaar bedreigd hadden.

De politie kreeg omstreeks 16.40 uur een melding dat een man, op het Gildenkwartier, met een mes een andere man aan het bedreigen was. Ter plaatse troffen agenten beiden mannen aan. Een van de mannen, een 45 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en gefouilleerd. Uit zijn zak kwam een mes. Omdat onduidelijk was wie nu wie had bedreigd werd ook de andere man, 40 jaar uit Utrecht, aangehouden. Op het bureau bleek dat het tweetal een zakelijk geschil hadden.