Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Justitie looft beloning uit in Duivense zaak

Publicatiedatum: 15-12-2009 9:07:03

DUIVEN - De hoofdofficier van justitie in Arnhem looft een beloning uit van 7.500, - euro voor de tip die leidt tot het oplossen van de ernstige mishandeling van de 89-jarige Duivense. Het Openbaar Ministerie en de politie hopen daarmee getuigen te stimuleren om cruciale informatie te verschaffen.

In haar woning aan de Parallelweg raakte in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 september een 89-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond. Nu bijna drie maanden later gaat het met het slachtoffer onveranderd slecht; ze ligt nog steeds in coma. De politie werkt sindsdien met een team grootschalige opsporing aan de zaak. In eerste instantie met twintig rechercheurs en sinds medio oktober met dertig man. Het onderzoek is nog in volle gang.

Het rechercheteam heeft de eerste resultaten van het forensisch onderzoek door het Nederlands Forensich Instituut (NFI) ontvangen. Over deze resultaten - die in het onderzoek worden meegenomen - kan uit tactisch oogpunt niets worden gemeld. Het team onderzoekt nog steeds meerdere scenario's. Zowel een zedenmisdrijf als een roofoverval en een poging tot doodslag cq. moord kan nog niet worden uitgesloten.

Het rechercheteam vermoedt op basis van de onderzoeksresultaten tot dusver, dat de dader een jongeman is uit Duiven of omgeving. De politie zet alles op alles om de dader te kunnen aanhouden in deze zaak.

200 getuigen
Het rechercheteam heeft in totaal ongeveer 200 getuigen gesproken gedurende het onderzoek. Ook is er anoniem informatie verstrekt aan de politie via Meld Misdaad Anoniem. Met deze melders komt het rechercheteam graag opnieuw in contact.

Een aantal getuigen - die expliciet zijn opgeroepen - heeft zich nog steeds niet gemeld (hardlopers, scooterbestuurder). De recherche zou ook graag met deze getuigen in contact komen. Zij hebben wellicht cruciale informatie die kan leiden tot het oplossen van dit ernstige misdrijf.

Papiercontainer
De politie heeft ook met een getuige gesproken die op vrijdagavond 18 september 2009 vier jongeren heeft aangesproken. De man zag dat de jongeren aan de Parallelweg een papiercontainer hadden omgegooid / omgetrapt. Onduidelijk is waar dit precies is gebeurd. De politie wil graag in contact komen met deze vier jongeren om erachter te komen waar dit precies is gebeurd.

Als u die bewuste avond of nacht iets verdachts gezien of gehoord heeft in de omgeving van de Parallelweg in Duiven, bel dan met de (gratis) opsporingstiplijn 0800-6070. Reageren per e-mail is mogelijk: para@gelderland-midden.politie.nl. Ook kan men anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ook in Opsporing Verzocht wordt dinsdag 15 december aandacht besteed aan de beloning die uitgeloofd is. Opsporing Verzocht is te zien op Nederland 1 op een ander tijdstip dan normaal, namelijk 19.30 uur en de herhaling op woensdag om 10.05 uur op Nederland 2.