Partij van de Arbeid

14 december 2009

Vragen van de leden Vos en Smeets (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Economische Zaken

over de weigering door SGR van Turkse touroperators


1. Bent u bekend met het bericht 'Turkse touroperators uit SGR gezet'{1}?


2. Wat zijn de gevolgen voor consumenten indien SGR weigert te betalen voor het hoge aantal faillissementen van Turkse touroperators?


3. Wat is uw mening over de oprichting van een nieuwe en aparte Stichting Garantiefonds Specialisten Turkijereizen?


4. Hoe verhoudt de oprichting van een nieuwe stichting speciaal opgericht voor Turkijereizen zich het algemene doel van garantie van de SGR?


5. Bent u het met de PvdA fractie eens dat bonafide touroperators die Turkijereizen aanbieden door SGR benadeeld worden?


6. Bent u het met de PvdA fractie eens dat de zelfregulering die SGR voorstaat ook moet inhouden dat er vooraf wordt gecontroleerd of een touroperator bonafide is?


7. Mag een stichting als SGR referentie-informatie opvragen bij justitie of politie over ondernemers die zich willen aanmelden bij het garantiefonds?


8. Bent u bereid met SGR in gesprek te treden over de oorzaak en oplossing van de nu ontstane situatie? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke termijn verwacht u uitsluitsel te kunnen geven over een oplossing voor gedupeerden?

{1} http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2009/weken_2009/50/1212_1005_Turkse_touroperators_uit_SGR_gezet.xml

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­




Partij van de Arbeid