Ingezonden persbericht


Persbericht
Waalre, 15 december 2009

Nieuwe ASD-cursussen van Verum

Na meer dan honderd softwareontwerpers en -architecten te hebben opgeleid, heeft Verum haar ASD-cursusstructuur op de schop genomen. Twee nieuwe cursussen, `Starting ASD' en `Mastering ASD', zijn hiervan het resultaat. Robert Howe, CEO van Verum, vertelt: "Onze ASD:Suite-toolset voor softwareontwerp is verder door ontwikkeld. De structuur en de inhoud van onze cursussen konden niet achterblijven. De aanpassingen hebben enerzijds betrekking op de uitbreiding van de functionaliteit en anderzijds de toegevoegde waarde van praktijkervaring met het implementeren van ASD in uiteenlopende sectoren."
Starting ASD is een cursus van drie dagen over de basisprincipes achter, en het werken met ASD. Aan bod komen onder meer het gebruik van de Verum ASD:Suite voor het bouwen en verifiëren van ASD-interface- en -designmodellen, en een introductie in het automatisch genereren van code. Deze cursus is bedoeld voor softwarearchitecten en -ontwerpers die net zijn begonnen met ASD. Er wordt geen kennis van de ASD:Suite aanwezig verondersteld.
Mastering ASD is een cursus van twee dagen die voortborduurt op de "starting" cursus en gaat in op de verschillende architectuur-/ontwerppatronen en het doeltreffend gebruik ervan binnen ASD. Ook komen enkele meer geavanceerde functies voor het controleren van modellen en het genereren van code aan bod. Deze cursus is bedoeld voor softwarearchitecten en -ontwerpers die ASD willen toepassen in systemen in plaats van in afzonderlijke softwarecomponenten.
De nieuwe cursussen gaan op 12, 13 en 14 januari 2010 van start. Starting ASD trapt af. Over ASD:Suite
De software ontwerptools van Verum's ASD:Suite elimineren alle fouten in het gedrag van complexe software-ontwerpen, waardoor de kosten van het ontwikkelen, testen en onderhouden van software drastisch gereduceerd worden. De automatische code-generator van ASD:Suite brengt de kosten van software-ontwikkeling verder omlaag met 30% per geleverde coderegel. Het grootste verschil tussen Verum's ASD:Suite en andere tools die pretenderen productiviteit te verbeteren is de formele verificatietechnologie van Verum: Analytical Software Design. Met ASD kan het ontwerp van een softwaresysteem wiskundig gecontroleerd worden op compleetheid en juistheid, zonder dat er ook maar één regelcode is geschreven.