Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mondiaal netwerk voor productie van bodems voor drukvaten en opslagtanks.

15 december 2009 - Antonius Vesselheads B.V. in Maasbracht en Cerec in Recquignies (Noord Frankrijk), de twee meest ervaren producenten van ketelbodems voor drukvaten, procesvaten en opslagtanks, met respectievelijk meer dan 70 en 103 jaar industriële ervaring hebben besloten te fuseren. De fusie is gerealiseerd op 14 december 2009.

De nieuwe firma die de naam CEREC-ANTONIUS gaat dragen, is in staat stalen platen warm en koud om te vormen tot bodems. Deze bodems kunnen eendelig geleverd worden tot een diameter van 10 meter en een materiaaldikte van 250 mm en verder in alle mogelijke soorten staal (koolstofstaal, roestvaststaal, maar ook in hoog gelegeerde staalsoorten en titaan en zirkonium). De nieuwe firma CEREC-ANTONIUS is naast bodemproducent ook een specialist in het omvormen van 3D producten uit vlakke plaat, voorbeelden hiervan zijn turbinebladen, uitlaten, scheepspanelen en vliegtuigdelen.

Gelijktijdig met de fusie van de twee bestaande bedrijven is CEREC-ANTONIUS gestart met het opbouwen van 2 nieuwe productielocaties voor warm omgevormde bodems. CEREC-METALFORM in Baroda (Gujarat-India) start de productie in het eerste semester van 2010, CEREC-TAMPOS-INDUSTRIAIS gaat samenwerken met NUCLEP (Brazilië) en warm omgevormde bodems produceren in Itaguai (Rio de Janeiro, Brazilië).

Met deze vier productielocaties op 3 continenten, een verkoopkantoor in Dubai en een wereldwijd netwerk van agenten, biedt CEREC-ANTONIUS haar klanten een compleet assortiment van hoogwaardige stalen producten. Onze productielocaties in de nabijheid van de klanten en de flexibiliteit in het levergamma geeft CEREC-ANTONIUS de mogelijkheid om met de beste service, een competitieve prijs en een enorme capaciteit ook grootschalige projecten af te handelen. Dit geeft de beste garantie voor het behoud van de werkgelegenheid in Maasbracht.

De klanten van CEREC-ANTONIUS zijn werkzaam in ondermeer de (petro-) chemie, de offshore, de levensmiddelenindustrie, de energiesector, de luchtvaart en de olie industrie. Bekende namen hierbij zijn Shell, Exxon Mobil, MAN, Rolls-Royce, SLS shipyards, Areva en Eiffel.

De combinatie wordt onder één directie geplaatst, met de huidige algemeen directeur van Cerec, de heer Potmans, als voorzitter. De nieuwe directie bestaat uit Nederlandse en Franse directeuren en is in staat een substantiële bijdrage te leveren met het oog op de enorme investeringsprogramma's die worden verwacht in de krachtcentrales en de petrochemische industrie. De beide fuserende bedrijven hebben geen overlap in hun productgamma, vandaar dat de nieuwe joint-venture zich volledig kan gaan concentreren op één enkel doel: "Groei".