Media alert

IT-beheerders niet gelukkig met big bang-scenario

~ RES Software adviseert ondernemingen om de user workspace bij grote migratieprojecten stap voor stap in te richten op basis van actuele data ~

's-Hertogenbosch, 15 december 2009 - De IT-afdeling van een middelgrote of grote onderneming krijgt gemiddeld iedere drie tot vijf jaar te maken met een omvangrijk migratieproject. Voorbeelden hiervan zijn de migratie naar Windows 7 of de implementatie van een VDI- of cloud-omgeving. RES Software, marktleider op het gebied van User Workspace Management-software, adviseert ondernemingen om bij dergelijke projecten de desktop-omgeving stap voor stap te transformeren naar een volledig beheerde omgeving. Door hierbij gebruik te maken van actuele data, wordt het mogelijk om het project in goede banen te leiden zonder dat de eindgebruiker hier hinder van ondervindt. Dit in tegenstelling tot het veelal toegepaste big bang-scenario, waarbij vaak onduidelijk is welke problemen er nog gaan ontstaan.

De uitdaging waar de IT-beheerder telkens weer mee geconfronteerd wordt bij migratieprojecten, is het opnieuw configureren van alle gebruikersinstellingen. Iedere medewerker moet kunnen beschikken over zijn eigen applicaties, data, printers en wil zijn eigen voorkeursinstellingen behouden. Naast deze content van de desktop-omgeving, moet er worden vastgelegd welke rechten en beperkingen er gelden binnen een bepaalde context, zoals identiteit van de gebruiker en locatie. Dit is een grote zorg voor de IT-afdeling die soms wel honderden desktops moet beheren zonder dat zij inzicht heeft in de juiste configuraties.

Desktop Transformation biedt hierbij uitkomst doordat het de IT-afdeling in staat stelt om eerst in kaart te brengen hoe de desktop-omgeving van dag tot dag werkt. Op basis hiervan kan worden vastgesteld in welke volgorde het beheer van de desktop-omgeving het beste kan worden uitgebreid en in welk tempo. Dit zorgt ervoor dat de IT-afdeling zich volledig kan richten op de uitdagingen die er op dat moment zijn en de planning kan baseren op basis van de juiste gegevens.

"Grote migratieprojecten bezorgen de IT-beheerder slapeloze nachten, zeker wanneer hij hier onvoldoende op is voorbereid", stelt Ron Grevink, vice president marketing bij RES Software. "Wanneer wij met klanten spreken geven zij meestal aan dat zij het liefst bij dit soort projecten de controle houden over het proces, maar doordat ze vaak niet exact weet wat de actuele gebruikersinstellingen zijn, is het onzeker welke problemen je nog gaat tegenkomen. Begin volgend jaar zullen wij een nieuwe versie van RES PowerFuse op de markt brengen waarbij ook geavanceerde mogelijkheden worden geboden onder de naam Desktop Transformation. Dit betekent een revolutie op het gebied van User Workspace Management, omdat het hiermee nog eenvoudiger wordt om de User Workspace te beheren. Ieder organisatie kan hierbij zelf het tempo van de migratie bepalen en stap voor stap het beheer uitbreiden. De IT-beheerder heeft hierdoor volledige controle over het proces en hoeft zich geen zorgen meer te maken over de gevolgen van de migratie."