Ingezonden persbericht


Persbericht: 15 December, 2009

APM Terminals Rotterdam verwelkomt recordschip CMA CGM op Maiden Voyage naar Europa

Containerschip Cristophe Colomb, met een capaciteit van 13.300 TEU, gaat varen in wekelijkse service tussen het Verre Oosten en Europa.

Rotterdam - APM Terminals Rotterdam heeft afgelopen week het reusachtige en technisch geavanceerde containerschip Cristophe Colomb op haar maiden voyage vanuit Azië officieel verwelkomt in de Rotterdamse haven. De 365 meter lange en 52,1 meter brede (20 containers) Christophe Colomb, die een diepgang heeft van 15.2 meter, wordt opgenomen in de wekelijkse AE7 service. Deze dienst, een samenwerkingsverband van CMA CGM en Maersk Line op de route tussen China en Europa, wordt onderhouden door 10 schepen die in Rotterdam worden behandeld door APM Terminals Rotterdam.

"We zijn verheugd dat we een dergelijk toonbeeld van maritieme technologie en efficiency in de Rotterdamse haven en in ons wereldwijde APM Terminals netwerk mogen verwelkomen," aldus managing director Hans van Kerkhof van APM Terminals Rotterdam, die de kapitein van de Christophe Colomb een plaquette overhandigde ter gelegenheid van de eerste aanloop van het schip.

Het Franse CMA CGM is de derde grootste containerrederij ter wereld met een vloot van 352 schepen en een totale capaciteit van 1 miljoen TEU. De op 10 november op de Daewoo werf in Zuid-Korea opgeleverde Christophe Colomb en haar geplande zusterschepen zijn ontworpen op basis van maximale brandstof efficiency met elektronisch gestuurde motoren. De schepen zijn herkenbaar aan het superstructure ontwerp aan de voorzijde van het schip waardoor een maximale laadcapaciteit kan worden bereikt.

Met een jaarlijkse overslag van 2.6 miljoen TEU is APM Terminals een van de grootste containerterminals in Europa en een van de grootste in het wereldwijde netwerk van APM Terminals. APM Terminals Rotterdam kreeg onlangs het predicaat 'groen' dankzij de door windenergie opgewekte elektriciteit voor haar containerkranen en ander terminal operaties. APM Terminals Rotterdam behandelt jaarlijks circa 60.000 TEU voor CMA CGM op haar terminal.


- EINDE -

APM Terminals
APM Terminals exploiteert een wereldwijd netwerk van 49 terminals, strategisch gepositioneerd in havens in 32 landen. Het bedrijf biedt essentiële haveninfrastructuur voor de internationale transportsector en de wereldeconomie. APM Terminals werkt nauw samen met handelspartners om kosten te reduceren, operational excellence te leveren en wereldwijd markttoegang te verbeteren. Tevens vindt er nauwe samenwerking plaats met overheden. Elk land ter wereld streeft toegang na tot een concurrerend havensysteem om haar nationale en regionale concurrentiekracht te waarborgen. Voor logistieke professionals speelt het wereldwijde netwerk een belangrijke rol in supply chain management waarbij locatie, capaciteit, flexibiliteit en efficiency nauw verbonden worden aan het welslagen van ketenlogistiek (port centre logistics). Voor meer informatie zie www.apmterminals.com
Hoge resolutie foto's van de van de terminal van APM Terminals zijn op te vragen bij Thomas.H.Boyd@apmterminals.com