Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 december 2009

DJ Maestro aast op FM-frequentie Arrow Jazz
Benjamin Herman en Hans Dulfer steunen initiatief

DJ Maestro (Martijn Barkhuis) en Bernard Koeleman hebben de nieuwe radiozender Radio Jazz opgericht. Het radiostation wil uitzenden op de oude etherfrequentie van Arrow Jazz, 90.7 FM. De nieuwe zender is vanaf vandaag online te beluisteren via www.radiojazz.nl en wil de luisteraars betrekken bij het samenstellen van de playlist. Bekende artiesten als Benjamin Herman en Hans Dulfer hebben hun steun toegezegd. Ook vermaarde jazz-instituten als North Sea Jazz, concertorganisator Jazz Impuls en Jazz Magazine steunen het initiatief.

'Jazz hoort als belangrijke muziekstroming op de radio vertegenwoordigd te zijn. Met het wegvallen van Arrow Jazz FM is er sprake van een grote verschraling. Dat willen we voorkomen door Radio Jazz de ether in te helpen.' aldus DJ Maestro en Koeleman.

Radio Jazz heeft zich als gegadigde aangemeld bij het Agentschap Telecom. Zij verwacht dat de overheid in het eerste kwartaal van 2010 bekend maakt wie de opengevallen plek van Arrow Jazz FM mag invullen. De FM-frequentie was jarenlang het domein van Arrow Jazz FM, maar kwam in maart vrij door financiële problemen bij deze zender.

www.radiojazz.nl

Martijn Barkhuis presenteert al jarenlang zijn eigen shows onder de naam DJ Maestro. Hij is daarnaast producent van de Blue Note Trip cd's en programmeur van jazzfestivals, waaronder IJazz in Amsterdam.

Mede-initiatiefnemer Bernard Koeleman is werkzaam in de financiële sector. De gepassioneerde jazzliefhebber is belast met de financiële aspecten van het projectmanagement.

Noot voor de redactie,