Koopsubsidie in 2010 verhoogd naar 167.300 euro


Vanaf 1 januari 2010 meer Koopsubsidie mogelijk voor woonstarters door verruiming overheidsregeling 'Wet Bevordering Eigenwoningbezit (BEW+)'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20091215 -- Volgens de toonaangevende starterssubsidie website www.KoopsubsidieTabel.nl kunnen starters op de woningmarkt in 2010 een eigen huis kopen met een koopsom tot maximaal 167.300 euro en een bijbehorende hypotheek tot maximaal 180.684 euro. Woonstarters krijgen hierdoor een ongekende mogelijkheid om te profiteren van de 2,25% verhoging van de Koopsubsidie grens in 2010 en de gemiddelde 5,3% daling van de huizenprijzen in 2009. Toekomstige startende huizeneigenaren halen zo met meer gemak de rechten op 30 jaar Koopsubsidie naar binnen.

Na de verhoging van de grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) naar ¤ 350.000,- voor woonstarters op 1 juli dit jaar, zal per 1 januari 2010 de Koopsubsidiegrens met ¤ 3.675,- verhoogd worden. Dit betekent voldoende kansen voor de starter op de woningmarkt - er staan immers voldoende starterswoningen te koop en ook de prijzen zijn afgelopen jaar aanzienlijk gezakt. Doordat de Koopsubsidie na toezegging wordt gekapitaliseerd borgt men de aanspraak af op in principe 30 jaar.

Steeds meer starters op de woningmarkt maken gebruik van deze subsidieregeling. Ging het in 2008 nog om circa 9.000 aanvragen, dit jaar zal het cijfer uitkomen op circa 15.000 aanvragen. Omdat de Koopsubsidie regeling steeds bekender wordt, verwacht www.KoopsubsidieTabel.nl in 2010 een verdubbeling van het aantal aanvragen.

De vraag is hoeveel starters op de woningmarkt afweten van de Koopsubsidieregeling, omdat veel financieel adviseurs nog niet op de regeling attenderen. Een gemiste kans voor de starter, omdat de totale subsidie kan oplopen tot zo'n ¤ 35.000,-. Daarnaast is er veel negatief nieuws over hypotheken voor jongeren, maar dankzij de Koopsubsidie regeling kunnen de maandelijkse hypotheeklasten inclusief eigenwoningbijdrage onder de ¤ 500,- uitkomen. Kopen wordt dus zelfs in deze tijd een aantrekkelijk alternatief voor huren.

Een hypothecaire lening met Koopsubsidie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen voor een veilige en verantwoorde lening met de laagste rente, omdat deze binnen de normen van Nationale Hypotheek Garantie en de AFM gesloten wordt. Om te voorkomen dat de starter Koopsubsidie misloopt of minder dan mogelijk aanvraagt, kan sinds 1 december jongstleden de Koopsubsidie aanvraag ook door de subsidiespecialisten van www.KoopsubsidieTabel.nl online geregeld worden.

Dus in 2010 kan iedere starter die daarvoor in aanmerking komt van Koopsubsidie worden voorzien.

Jaarlijks worden de websites www.KoopsubsidieTabel.nl en www.Starterslening.nl door 630.000 bezoekers geraadpleegd voor meer informatie over een hypotheek met Koopsubsidie of Starterslening voor starters op de woningmarkt. Via de aangesloten gespecialiseerde adviseurs worden deze starters geholpen met subsidie en de aankoop van hun eerste woning. Tussenpersonen kunnen zich exclusief aansluiten op dit landelijk netwerk via www.TotalWebBoost.nl