35.000 Cannabis consumenten tekenen tegen rookverbod in coffeeshop


BREDA, 20091208 -- De Vereniging Voor Cannabis Consumenten zal dinsdag 15 december om half twee in Den Haag de petitie "Voor het behoud van de sociale functie van de coffeeshop!" aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanbieden. De vereniging is van mening dat door het rookverbod in de horeca dat sinds 1 juli 2009 van kracht is, de sociale functie van de coffeeshops wordt ondermijnd. Ze wil dan ook dat er alsnog een uitzonderingssituatie voor coffeeshops in het rookverbod komt.

Het afgelopen jaar heeft de vereniging ruim 35.000 handtekeningen verzameld,
hiermee wil de VVCC aantonen dat in de coffeeshops het rookverbod niet gewenst is. De consument is nooit om zijn mening gevraagd, dus heeft de vereniging zelf onderzocht hoe men denkt over het rookverbod door middel van deze petitie.

De Vereniging Voor Cannabis Consumenten is een jonge organisatie die zich hard maakt voor de belangen van de cannabis consument. De vereniging wil laten zien dat de cannabis consument van vandaag te vinden is in alle lagen van de bevolking en bereid is samen één vuist te vormen.

Op het onderwerp cannabis rust nog steeds een taboe, daarom wil de vereniging correcte informatie verstrekken en zodoende een positiever beeld vormen over de cannabis consument.

VVCC





Ingezonden persbericht