Ingezonden persbericht


DE BALIE PERSBERICHT

De nieuwe wereldkaart
di 15 december, 15.00 - 17.00 uur / Koninklijke Schouwburg Den Haag / toegang is gratis, reserveren via nieuwewereldkaart@balie.nl.

De wereldkaart biedt je zekerheid. Met haar duidelijke grenzen geeft de kaart niet alleen aan waar je bent, maar ook waar je toe behoort. Of toch niet? De wereldkaart is mensenwerk in uitvoering. Grenzen verschuiven, verdwijnen en komen erbij. De onafhankelijkheid van Kosovo en de mogelijke precedentwerking die van de erkenning van Kosovo uitgaat, vormden voor De Balie de aanleiding om een nieuwe staatkundige wereldkaart te maken. Anderhalf jaar lang hebben we hiervoor uitgebreid onderzoek gedaan. Zo maakten we de programmareeks Domino Kosovo. Nu presenteert De Balie op basis van de bevindingen de langverwachte nieuwe wereldkaart.

Het programma bestaat uit kunstperformances en interessante lezingen. De volgende sprekers en artiesten leveren hun bijdrage: Thomas von der Dunk (cultuurhistoricus, publicist), Henk van Houtum (directeur van het Nijmegen Centre for Border Research, Radboud Universiteit), John Hulsman (expert internationale betrekkingen, Alfred Oppenheim Scholar). Daarnaast vertoont het kunstenaarsduo Aussems & Atay Highlighting en maakt lichtartiest Meeus van Dis een fantastische lichtshow van kaarten. Tot slot legt Herman van Bostelen (grafisch vormgever, lid van de Gorilla-formatie en ontwerper van De Nieuwe Wereldkaart) uit welke weg hij heeft bewandeld om tot de nieuwe wereldkaart te komen.

De middag staat onder leiding van programmamaker Wilbur Perlot van De Balie.

Kaarten voor deze bijzondere middag zijn te verkrijgen via nieuwewereldkaart@balie.nl. Kijk voor meer informatie op www.balie.nl

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is