Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 2 december 2009

Informatiemarkt verbeteringen N34 Hardenberg 15 december

De provincie Overijssel organiseert op dinsdag 15 december van 16.00 uur tot 20.30 uur een informatiemarkt over de verbeterplannen voor de provinciale weg N34 (Witte Paal-Hardenberg-grens Drenthe). De informatiemarkt vindt plaats in zalencentrum 'de Anerhof', Marsweg 6 in Ane (langs de N34). Bezoekers aan de informatiemarkt krijgen niet alleen een toelichting op de plannen voor de N34, maar ook informatie over onderwerpen die daar nauw mee samenhangen, zoals de omleiding Ommen (N36), het project Ruimte voor de Vecht en de N34 in Drenthe. Op de informatiemarkt zijn de volgende organisaties met een stand aanwezig:
*provincie Overijssel

*provincie Drenthe

*gemeente Hardenberg

*Rijkswaterstaat

*Politie IJsselland

*Ruimte voor de Vecht

Plannen N34
De provincie gaat de verkeersveiligheid en doorstroming op de provinciale weg N34, gedeelte Witte Paal (aansluiting N34/N36 bij Hardenberg) -grens Drenthe, verder verbeteren. De provincie maakt in de aanpak van de N34 onderscheid in 2 deeltrajecten: Deeltraject A: vanaf de aansluiting J.C. Kellerlaan tot de Drentse grens en Deeltraject B: vanaf de aansluiting Witte Paal (aansluiting N34/N36) tot en met de aansluiting J.C. Kellerlaan. Voor beide trajecten zijn de volgende maatregelen vanuit de verkenning voorgesteld:
*verbreding van de weg van 7,30 naar 8,50 meter;
*het aanbrengen van verschillende ongelijkvloerse kruisingen;
*het aanbrengen van markering, passend bij een 100 km/u weg: 2 witte doorgetrokken strepen met groene vulling.
*het aanbrengen van een aantal gedeelten parallelweg langs de N34 Voor deeltraject A wordt er een (plan)studie uitgevoerd naar deze maatregelen. Deze maatregelen worden vanaf medio 2012 uitgevoerd. Parallel hieraan gaat de provincie voor deeltraject B een Milieu Effect Rapportage uitvoeren. Door het uitvoeren van een Milieu Effect Rapportage worden de gevolgen voor het milieu en de omgeving onderzocht volgens een vastgestelde wettelijke procedure. Dit gedeelte van de vernieuwde N34 moet uiterlijk 2014 gereed zijn. In het voorjaar van 2009 heeft de provincie de eerste korte termijn-maatregelen al uitgevoerd: het aanbrengen van ribbelmarkering op de weg en het plaatsen van attentieverhogende borden.

Voor de verbetering van de N34 is 23,7 miljoen euro beschikbaar. De gemeente Hardenberg draagt 3,9 miljoen euro bij, de provincie Overijssel financiert de rest. Over de N34 rijden dagelijks 13.500 voertuigen. Meer informatie over de informatiemarkt en de N34 is te vinden op de website www.bereikbaar.overijssel.nl.