Gemeente Amersfoort

Bewaakte fietsenstalling ook in 2010 gratis

Reizigers die met de fiets naar station Amersfoort en station Amersfoort Schothorst komen, kunnen ook in 2010 de fiets gratis stallen in de elektronisch bewaakte stallingen op het Piet Mondriaanplein en het Inputplein. Deze service bestond ook dit jaar al en wordt met een jaar verlengd.

Het gratis abonnement voor de elektronisch bewaakte fietsenstalling is voor mensen die regelmatig met de trein reizen en de fiets als voor -en natransport gebruiken. Om van de stalling gebruik te kunnen maken is een toegangspas nodig. Deze pas is te bestellen via de website www.nsfiets.nl. De pas is een jaar lang gratis. Wel is er een borg van 20 euro verschuldigd.

Gebruikers die al een toegangspas voor de fietsenstallingen hebben, kunnen er gewoon gebruik van blijven maken.

Terugdringen overlast
Bij de stations is er een hoge parkeerdruk voor fietsen. De fietsenrekken op beide pleinen zijn overvol. Door de elektronisch bewaakte stallingen op het Piet Mondriaanplein en Inputplein gratis te maken willen de gemeente Amersfoort en NS de overlast van hinderlijk geparkeerde fietsen terugdringen. Daarom blijft de handhaving van foutief geparkeerde fietsen streng. Fietsen die hinderlijk geparkeerd staan worden verwijderd. Dat geldt ook voor weesfietsen, dit zijn fietsen die vermoedelijk geen eigenaar meer hebben.

Noot voor de redactie,