Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Vernieler aangehouden                         |

De politie heeft op maandagavond 14 december in zijn woonplaats een 49-jarige Apeldoorner aangehouden voor vernieling van een lamp.


De politie kreeg om 22:35 uur de melding dat in de Vogelbuurt een conflict gaande was tussen twee buren. Eén van hen bleek een lamp van de woning van de ander te hebben vernield. Toen agenten ter plekke kwamen, keerde de vernieler zich tegen de politie. Hij kwam op de agenten aflopen met een aluminium pijp. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de agenten, liet de Apeldoorner de pijp niet vallen. De agenten moesten zelfs pepperspary moesten gebruiken om de man aan te houden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De man krijgt een proces-verbaal.

|     |Apeldoorn - Vrouw beroofd bij pinautomaat                 |

Op maandagmiddag 14 december is in Apeldoorn een 71-jarige vrouw uit die plaats bestolen van haar geld toen zij aan het pinnen was.


De vrouw was rond 16:00 uur aan het pinnen bij een pinautomaat aan de Linie. Toen de Apeldoornse net klaar was met de transactie, pakte een onbekende man het geld weg uit de uitgiftelade. Er vond een strubbeling tussen beiden plaats, waarna de man wist te ontkomen. Getuigen zagen de dief bij iemand in een wit bestelbusje stappen, dat er vervolgens vandoor ging. Via de Veenhuizerweg reed de auto naar de Ontvangst en verdween in de wijk Osseveld. De politie heeft de beroving in onderzoek en vraagt getuigen, die zich nog niet gemeld hebben bij de politie, contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

|     |Apeldoorn - Diefstal personenauto en oplegger             |

In de nacht van zaterdag op zondag 13 december is er in Apeldoorn een oplegger gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag 15 december werd er in diezelfde plaats een personenauto gestolen.


De gestolen oplegger, met het kenteken OJ-15-SP, stond geparkeerd langs de weg bij een bedrijf aan de Ecofactorij. De buitenkant van de tankwagen bestaat overwegend uit roestvrij stalen platen. Aan de achterzijde staat een logo afgebeeld.
De auto die gestolen werd stond geparkeerd in een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Molenstraat-Centrum. Het gaat om een zwarte Audi A3, met het kenteken 90-XT-GH. Het is nog onduidelijk hoe men toegang tot de parkeergarage kreeg en de auto mee heeft kunnen nemen. Het voertuig staat nu landelijk geregistreerd als gestolen.
De politie heeft beide diefstallen in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Diefstal uit woning                           |

Op maandag 14 december zijn er uit een woning aan de Herculesstraat in Apeldoorn meerdere spullen gestolen. Er wordt onder andere een laptop vermist.


Men verschafte zich toegang tot de woning via een onafgesloten raam. Meerdere kamers werden doorzocht. Buurtbewoners hebben die dag een jongeman gezien die zich verdacht gedroeg. Zijn leftijd wordt geschat tussen de 16 en 22 jaar. Hij droeg een donkerkleurige jas en is ongeveer 1,70 meter lang. De politie komt graag in contact met mensen die de jongeman hebben gezien. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --