Gemeente Gilze en Rijen

Staatssecretaris Bussemaker bezocht Gilze en Rijen

Op maandag 14 december 2009 bezocht staatssecretaris Bussemaker de gemeente Gilze en Rijen. In het kader van de tour 'Wmo en route' maakte zij kennis met vertegenwoordigers van de Wmo-raad en het Lokaal Steunpunt Mantelzorg. Het werkbezoek vond plaats in Zorgcentrum Sint Franciscus in Gilze.

Rond 17.30 uur arriveerde de staatsecretaris in Gilze. Mevrouw Houtepen en mevrouw van der Heijden boden haar bij binnenkomst een bloemetje aan. Staatssecretaris Bussemaker waardeerde deze geste en knoopte direct een praatje aan met deze twee bewoonsters van het zorgcentrum.

Daarmee was ook direct duidelijk waarvoor de staatssecretaris naar Gilze was gekomen: ze wilde vooral praktijkervaringen horen. Deze verhalen helpen de staatssecretaris om in Den Haag de juiste afwegingen te maken. Onder het genot van een kopje soep en een broodje kwamen de verhalen snel los. Na een korte inleiding door huisarts Jaap de Koning, voorzitter van de Wmo-raad, en Marly van Rooten van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg kregen de aanwezige mantelzorgers en vrijwilligers de gelegenheid hun verhaal delen met de staatssecretaris.

De staatssecretaris vond de wijze waarop de Wmo-raad in Gilze en Rijen is georganiseerd een goed voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland. Ze voelde mee met de problemen waar de mantelzorgers mee kampen en gaf aan waar zij mogelijkheden ziet om dit op te lossen. Tot slot ging ze met de aanwezigen op zoek naar creatieve oplossingen om vrijwilligers te werven.

Datum bericht: 15 december 2009