Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
15 december 2009

Jeugdjournaal Nederlandse Antillen en Aruba officieel gestart

Het Caribbean Kids News (CKN), het jeugdjournaal op de Nederlandse Antillen en Aruba, is deze week officieel van start gegaan. Afgelopen zondag was de 'Official Launch' op Curaçao waarbij de redactie van CKN zich voorstelde aan hun publiek: de jeugd, maar ook veel volwassen.

Caribbean Kids News is een uniek programma voor alle zes eilanden, in het Caribisch gebied. Voor het eerst informeert een nieuwsprogramma alle jongeren tussen de 10 en 14 jaar op de Nederlandse Antillen en Aruba en geeft hen een stem. De uizendingen zijn iedere maandag om half zes op TeleCuracao. Iedere woensdag worden ze herhaald. Iedere uitzending bestaat uit twee edities: een in Papiamento met Nederlandse ondertiteling en een in het Engels. Iedere editie duurt 10 minuten.

De redactie van CKN heeft sinds september al jeugdjournaals gemaakt - door speciaal getrainde reporters op St. Maarten, Bonaire en Aruba en het centrale team op Curaçao. Het jeugdjournaal wordt uitgezonden door Tele Curaçao en Tele Aruba. Alle uitzendingen zijn ook te bekijken op cknweb.com en youtube.

Het Caribbean Kids News is een programma van stichting Youth into Media op initiatief en met begeleiding van Free Voice en The Back Lot. Het project is gehonoreerd door staatssecretaris Bijleveld in het kader van het 'Sterke vrouwen van het Koninkrijk' initiatief en wordt de eerste 18 maanden financieel gesteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Reporters van het NOS Jeugdjournaal zijn naar de Antillen gereisd om ook verslag te doen van dit nieuwe jeugdjournaal. Klik hier voor hun reportage over de launch.

Voor meer informatie kijk op: CKN launch party.
Voor meer informatie over Kids News Network kijk op : Free Voice / KNN


---