Ingezonden persbericht


Persbericht

Bouw parkeerbak IJDock kan starten
STRABAG wint Europese aanbesteding

Utrecht, 15 december 2009 - Nu de paalfundering van het nieuw te bouwen schiereiland IJDock aan de zuidelijke IJ-oever gereed is, wordt binnenkort gestart met het bouwen van de 60 bij 180 meter grote drielaagse onderbouw van IJDock. Deze onderbouw - die volledig onder NAP ligt - bestaat uit twee parkeerlagen en een servicelaag. IJDock is een ontwikkeling van ASR Vastgoed Ontwikkeling in samenwerking met de Rijksgebouwendienst. Volgens de hiervoor geldende regels is de Europese aanbestedingsprocedure gevolgd. De gunning is verleend aan STRABAG.

De parkeergarage/onderbouw biedt straks onder andere plaats aan circa 500 parkeerplaatsen, waarvan circa 350 openbaar. Daarnaast bevinden zich in de onderbouw een aantal servicefaciliteiten ten behoeve van de bovenbouw. ASR Vastgoed Ontwikkeling verwacht dat de parkeergarage eind 2010 gereed zal zijn. N.V. STRABAG Belgium S.A. maakt deel uit van de internationale bouwgroep STRABAG SE. Directeur André Boelaert van STRABAG is verheugd over de nieuwe opdracht: "IJDock past uitstekend in onze toch al mooie orderportefeuille in Nederland".

Nieuw stukje Amsterdam Centrum

Wanneer de parkeergarage/onderbouw gereed is, zal worden gestart met het gelijkmatig optrekken van de vijf gebouwen. De Rijksgebouwendienst zorgt voor huisvesting van het Gerechtshof Amsterdam, het Ressortsparket Amsterdam en de waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). ASR Vastgoed Ontwikkeling realiseert de kantoren voor de markt, horeca, commerciële ruimten, appartementen, een hotel en een passantenhaven (een jachthaven zonder vaste ligplaatsen). IJDock wordt met 87.000 m² aan grootstedelijke voorzieningen een geheel nieuw stukje Amsterdam Centrum. Gelegen midden in het IJ en grenzend aan de Jordaan, krijgt het schiereiland IJDock een bijzondere, eigen uitstraling. IJDock is na realisatie bereikbaar via een verbindingsdam vanaf de Westerdoksdijk en een separate voetgangers- en fietsbrug. Het gehele project wordt naar verwachting eind 2012 opgeleverd.

///
Over ASR Vastgoed Ontwikkeling
Met een ontwikkelingsportefeuille van ruim 4 miljard Euro en 80 medewerkers behoort ASR Vastgoed Ontwikkeling tot één van de grootste woning-, winkel- en kantorenontwikkelaars in Nederland. Met een breed team van vastgoedspecialisten investeert ASR Vastgoed Ontwikkeling al meer dan 40 jaar in ruimtelijke oplossingen die bijdragen aan beter wonen, beter werken en beter leven. Steeds opnieuw zoeken we in nauwe samenwerking met gemeenten, ondernemers, eigenaren èn gebruikers naar het meest duurzame vastgoedconcept dat een bijdrage levert aan de omgeving. Meer informatie is beschikbaar op www.asrvastgoedontwikkeling.nl.

Over STRABAG
N.V. STRABAG Belgium S.A. maakt deel uit van de internationale bouwgroep STRABAG SE. STRABAG SE is ontstaan uit de samensmelting van diverse gerenommeerde Europese bouwmaatschappijen en behoort met haar geconsolideerde productie tot de top van Europese bouwondernemingen. Daarbij steunt ze op de kennis en vakbekwaamheid van medewerkers uit traditierijke en technisch innovatieve bouwmaatschappijen. Het concern is met succes actief in alle bouwsectoren en in de dienstverlening 'rondom het bouwen'. Met haar vier bouwdivisies (Gebouwen, Wegenbouw, Tunnelbouw en Specifieke infrastructuurwerken/Projectontwikkeling) bundelt STRABAG SE expertise en organisatorische competentie ten voordele van de klanten. In Nederland heeft STRABAG onder andere in portefeuille: Port City in Rotterdam, het Huis van de Stad in Gouda en 'Vertical City' in Rotterdam.

Noot voor de redactie,