Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Werkgeversvereniging ICT en vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat over nieuwe ICK-CAO

Woerden, 15 december 2009

De werkgeversvereniging ICT, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben een onderhandelingsresultaat bereikt inzake een nieuwe CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). De nieuwe CAO gaat in per 1 januari 2010 en heeft een looptijd van een jaar.

Het salaris van de medewerkers bij de bedrijven die de ICK-CAO hanteren, wordt per 1 januari aanstaande verhoogd met 1%. De collectieve doelenuitkering wordt verhoogd van 1% naar 1,3%. De eindeboekjaar-uitkering, voor ondernemingen waar geen afspraken over collectieve doelstellingen zijn gemaakt, wordt per 1 januari 2010 verhoogd van 0,7% naar 0,91%.

CAO-partijen hebben besloten een paritaire commissie in het leven te roepen die de mogelijkheden gaat onderzoeken om naast de huidige middelloonregeling een DC (Defined Contribution)-regeling aan te bieden. De commissie zal voor 1 juli 2010 een advies uitbrengen. Ook is afgesproken dat de projecten 'employability', '' telewerken' en 'ambitieniveau ICK-CAO / enquête toepassing ICK-CAO' worden voortgezet.

Tenslotte bevelen bovengenoemde CAO-partijen werkgevers aan een bijdrage te leveren aan het verhogen van de arbeidsparticipatie van Wajongers (jonggehandicapten). Werkgevers kunnen daarbij gebruik maken van diverse faciliteiten en voorbeelden van instroomafspraken die omschreven worden in het Protocol Wajongers. Partijen zullen het betreffende protocol publiceren op hun websites.

De definitieve tekst van de nieuwe ICK-CAO wordt de komende weken uitgewerkt.

Over de Werkgeversvereniging ICT
De Werkgeversvereniging ICT is onderdeel van ICT~Office en zij voert het onderhoud en beheer van de CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche en het Bedrijfstakpensioenfonds (ICK). Indien een bedrijf niet onder de werkingsfeer valt, kan vrijwillig van de ICK-CAO of het Bedrijfstakpensioenfonds of van beide gebruik worden gemaakt. Zie www.wgvict.nl

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht