Gemeente Alkmaar


Groot aantal projecten gehonoreerd door VROM

Alkmaar opnieuw bijdrage woningbouw stimuleringsgelden

Het ministerie van VROM heeft bekendgemaakt dat de gemeente Alkmaar opnieuw een bijdrage krijgt uit de VROM woningbouw stimuleringsgelden van minister Van der Laan. Van de zestien ingediende woningbouwprojecten zijn er vijftien door de minister gehonoreerd. Daarmee is een bedrag gemoeid van ca. 2,2 miljoen euro.

Het is de tweede keer binnen een halfjaar dat Alkmaar in de prijzen valt. Deze zomer liet de minister weten dat Alkmaar kon rekenen op een bijdrage van 4,3 miljoen euro voor ruim 500 woningen. Voorwaarde was toen dat van alle projecten waarvoor een bijdrage was verkregen de bouw moet starten voor 31 december 2010. In een gezamenlijke inspanning van ontwikkelaars, corporaties en gemeente lijkt dat te gaan lukken. Enkele projecten zijn afgelopen maanden al van start gegaan en in deze maand december worden voor de overige zes projecten eerste palen geslagen.

De bijdrage uit de zogeheten tweede tranche van de VROM stimuleringsgelden, is bedoeld om voor 1 juli 2010 nog eens 409 woningen verdeeld over 15 (deel) projecten van start te laten gaan. Van alle betrokkenen wordt een enorme inspanning vereist om dit te laten slagen.

Wethouder Nico Alsemgeest over de nieuwe Vrom subsidie: "We zijn zeer verheugd over deze tweede toekenning. We komen er beslist niet bekaaid af. Bij de eerste tranche waren we de derde gemeente van Nederland. Nu zijn we wederom een van de gemeenten die een groot aantal projecten gehonoreerd hebben gekregen. De samenwerking met en inzet van Ontwikkelend Alkmaar speelt een grote rol in de successen die we in de toekomst willen behalen. Uiteraard realiseren wij ons dat er nog een gigantische inspanning nodig zal zijn, om de juiste woningen op de juiste locatie ook echt van start te laten gaan, maar die uitdaging gaan we opnieuw graag aan."

De projecten waarvoor een bijdrage is ontvangen betreffen:
* Westerweg 109

* Schelphoek (blokken B3, E3, B4, E4)

* Schelphoek (Blokken B1, B2, E2)

* Burgpoelwaard

* Nollen Oost

* Overdie Nieuw, fase 1a, GGP Noord

* Horizoncollege Jan de Heemstraat

* Jongkindlaan, De Vleugels

* Horizoncollege, Waarderhof, fase 2, blok C

* Spanjaardstraat 1 en 3