Ingezonden persbericht


NIEUWSBERICHT

Hogan & Hartson en Lovells besluiten een top-10 advocatenkantoor te vormen vanaf 1 mei 2010

15 december 2009

De internationale advocatenkantoren Hogan & Hartson LLP en Lovells LLP hebben gezamenlijk aangekondigd dat hun maatschappen de fusie van hun advocatenkantoren hebben goedgekeurd. De combinatie zal vanaf 1 mei 2010 bestaan onder de naam Hogan Lovells.

Hogan Lovells zal een totale omzet hebben van ongeveer USD 1,8 miljard en zal ongeveer 2500 advocaten hebben in 40 kantoren, verspreid over de Verenigde Staten, Europa, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

De voorgestelde combinatie, de eerste transatlantische "fusie van gelijken" in de juridische markt, wordt door beide advocatenkantoren gezien als een vooruitstrevend antwoord op de toenemende vraag van internationale cliënten om kwalitatief hoogstaand juridisch advies in complexe, grensoverschrijdende transacties, geschillen en andere zaken.

De voorgestelde combinatie weerspiegelt ook het toegenomen belang van gereguleerde markten en daaruit voortvloeiende complexe juridische kwesties, voornamelijk in de Verenigde Staten en de Europese Unie, maar ook in andere markten, zoals China.

Het nieuwe Hogan Lovells zal gezamenlijk worden geleid door de huidige voorzitter van Hogan & Hartson, Warren Gorrell, en de managing partner van Lovells, David Harris, als co-CEO's. Hogan Lovells zal een internationale rechtspraktijk zijn, vertegenwoordigd in alle grote juridische markten ter wereld en zal naar verwachting gaan bestaan uit Hogan Lovells US LLP, Hogan Lovells International LLP, een Swiss Verein en hun gelieerde bedrijven.

Volgens David Harris: "Hogan Lovells doet een overtuigend voorstel aan onze cliënten en aan de markt in het algemeen. Het nieuwe advocatenkantoor zal ongeëvenaard en onderscheidend zijn door zijn wereldwijde expertise en kwaliteit op het gebied van dispute resolution, gereguleerde markten, mededingingsrecht, corporate (inclusief M&A en equity capital markets), finance, intellectueel eigendomsrecht en vastgoed. Bovendien zal het cliënten toegang verlenen tot aanzienlijke juridische kennis en middelen in belangrijke sectoren, waaronder energie, financiële dienstverlening, telecommunicatie, media en technologie, life sciences en farmacie, consumentengoederen, onroerend goed, natuurlijke grondstoffen en infrastructuur."

"Hogan Lovells zal een wereldwijd kantoor zijn met praktijken van de hoogste kwaliteit en een geografisch bereik dat ongekend is in de markt, inclusief in 's werelds grote zakencentra en financiële centra. Tegelijkertijd zal het nieuwe advocatenkantoor de door beide kantoren gedeelde waarden behouden: collegialiteit, teamwerk en wereldwijd leiderschap op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid", volgens Warren Gorrell.

Klaas Bisschop, managing partner van het kantoor in Amsterdam: "De gevolgen voor de Amsterdamse vestiging van het kantoor zullen vooral voelbaar zijn voor onze cliënten. Hogan Lovells zal zich van andere kantoren op de Nederlandse juridische markt onderscheiden doordat het een volledig geïntegreerd wereldwijd kantoor zal vormen dat over de volledige breedte van zakelijke rechtsgebieden adviseert. Dat biedt aan cliënten, potentiële cliënten en onze werknemers een uniek platform voor kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan weerszijden van de oceaan."

EINDE

Noot aan de redactie

De combinatie is nog onderworpen aan het verkrijgen van de noodzakelijke regulatoire goedkeuring.



Ingezonden persbericht