Ingezonden persbericht


Persbericht

14 december 2009

Uitbreiding directie Woord en Daad

GORINCHEM - Per 1 januari 2010 breidt Woord en Daad haar raad van bestuur uit. Naast Jan Lock, de huidige directeur-bestuurder, treedt Dicky Nieuwenhuis vanaf volgend jaar aan als tweede bestuurder.

In ruim 35 jaar is Woord en Daad uitgegroeid tot een professionele christelijke organisatie actief op het gebied van armoedebestrijding. Het werk in de 20 landen waar Woord en Daad samenwerkt met partnerorganisaties breidt zich uit. Daarnaast participeert de organisatie in een toenemend aantal samenwerkingsverbanden met collega-organisaties, bedrijven en kennisinstellingen. Om de uitbreiding van het werk op directie-niveau goed op te kunnen vangen -en daarmee de organisatie minder kwetsbaar te maken- breidt Woord en Daad haar raad van bestuur uit. Vanaf januari 2010 zal Dicky Nieuwenhuis toetreden als tweede lid van de raad van bestuur, naast Jan Lock, voorzitter van de raad van bestuur.

Dicky Nieuwenhuis die ruim tien jaar werkzaam is bij Woord en Daad is op dit moment als manager Advies en Onderzoek al geruime tijd betrokken bij de strategie en beleidsontwikkeling van Woord en Daad. "De komende jaren wachten Woord en Daad veel uitdagingen. Er zijn veel discussies over het nut van armoedebestrijding over de grens. Tegelijkertijd heeft Woord en Daad een brede en nog altijd groeiende achterban die zich wil verbinden met mensen die leven in diepe armoede. Ik zie er naar uit om hierin een rol te spelen", aldus Dicky Nieuwenhuis.

Door een slimme herverdeling van de taken blijft ondanks de uitbreiding van de raad van bestuur het kostenpercentage op hetzelfde niveau.

***EINDE PERSBERICHT***

Woord en Daad

Woord en Daad wil vanuit christelijk perspectief armoede bestrijden in Afrika, Azië en Midden-Amerika. Via partnerorganisaties streven we ernaar armen een menswaardig bestaan te bieden. Hierbij doen we appel op ieders verantwoordelijkheid, zowel hier als daar.