Politie Twente

Persbericht Politie Twente 15 december 2009

Jan Camphuis: 053-4555350

Opnieuw aanhoudingen in onderzoek overval woning

Hengelo

Tot nu toe heeft het onderzoeksteam van de politie, wat zich bezig houdt met het onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Rabatstraat in Hengelo op 19 november jl., in totaal 8 verdachten aangehouden. Zes van hen zitten nog vast. Het wordt niet uitgesloten dat zij ook verantwoordelijk zijn geweest voor andere overvallen. Dit wordt in het verdere onderzoek nog onderzocht.

Woensdagmorgen 9 december zijn opnieuw drie personen aangehouden, Hengelose mannen van 20, 24 en 34 jaar. Ook zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij in ieder geval de overval op de woning aan de Rabatstraat op 19 november jl. De drie zijn op vrijdag 11 december bij justitie voorgeleid en door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld.

Zoals al eerder gemeld zijn ook op donderdag de 19e, direct na de overval, en op woensdagmorgen 25 november in totaal drie personen aangehouden. Een van de twee aangehouden personen op donderdag de 19e werd even later weer in vrijheid gesteld omdat niet van betrokkenheid was gebleken. De 20e jarige Hengeloer die op de 19e werd aangehouden en de 19-jarige die op 25 november werd aangehouden, zitten beide op last van de Rechter Commissaris in bewaring.

Bovendien is woensdag de 2e december een 26-jarige Hengelose aangehouden. Zij is bij justitie voorgeleid en na voorgeleiding in vrijheid gesteld. Daarnaast is donderdag 3 december is een 26-jarige man uit Hengelo aangehouden, ook hij wordt ervan verdacht op de een of andere wijze bij de overval betrokken te zijn geweest. Na zijn voorgeleiding bij justitie is deze 26-jarige door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld.

Het onderzoek wordt voortgezet. (2009054813)