Ingezonden persbericht


ersbericht 11-12-2009

Starcatcher en Bombay Show Pig naar Gentse Feesten 2010

Haagse PopWeek fungeerde als uitwisselingsplatform tussen Den Haag en Gent

Tijdens de Haagse PopWeek, het Haagse festival dat tien dagen duurt met optredens door de hele binnenstad van Den Haag, liepen Belgische scouts anoniem van podium naar podium met het doel Haags Talent op te sporen. Door middel van een uitwisselingsproject met Gent, dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Fonds Pop Over Zee, mogen 2 Haagse bands optreden tijdens de Gentse Feesten in 2010. Het is de eerste keer dat een dergelijk uitwisselingsproject is opgestart met Muziekstad Gent. De Haagse PopWeek, het grootste showcase festival voor popmuziek in Den Haag, verlegt hiermee letterlijk haar grenzen.

> www.kinkystar.com

Gentse scouts onder de indruk van hoge kwaliteit Haagse bands

Twee bands sprongen in het oog van deze scouts, Starcatcher en Bombay Showpig. Deze bands mogen in Gent tijdens de Gentse feesten van 2010 optreden in de Kinky Star Club. De scouts waren vooral op zoek naar jong talent. De bands zijn geselecteerd op basis van hun live performance en opgenomen songs die te vinden zijn op diverse online media, waaronde Myspace. De scouts gaven aan onder de indruk te zijn van de Haagse PopWeek, en de goed georganiseerde Haagse muziekscene. Ook is men onder de indruk van de kwaliteit en niveau van de Haagse bands .

Starcatcher en Bombay Showpig zullen door middel van ondersteuning van het Fonds Pop Over Zee gaan optreden in Gent. Fonds Pop Over Zee is een fonds speciaal voor Haagse bands, acts, DJ's of andere artiesten en is in het leven geroepen door de Gemeente Den Haag en het Haags Pop Centrum. Dit stimuleringsfonds helpt muzikanten met internationale ambities aan een financiële ondersteuning voor buitenlandse tournee 's en optredens. Inmiddels zijn al meer dan 40 Haagse acts via FPOZ de grens over gegaan richting ruim 15 landen.

Fonds Pop over Zee is een project van het Haags Pop Centrum.

Voor meer informatie kijk op www.fondspopoverzee.nl



Ingezonden persbericht