Ingezonden persbericht


Persbericht
Dinsdag 15 december

Campagne slaat aan

D66 duidelijk tweede partij van Den Haag in TNS NIPO Peiling

Volgens de tweede lokale politieke peiling (TNS NIPO, 11 december 2009) haalt D66, bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010, ruim 17% van de stemmen in Den Haag. "Dit bevestigt het beeld dat wij krijgen bij onze campagneacties op straat en in de wijk. Namelijk dat ons verhaal weerklank vindt in de stad," aldus fractievoorzitter en lijsttrekker Marjolein de Jong. "Dat is een steun in de rug van de politiek van D66 om mét mensen te praten, niet slechts over mensen."

D66 bezet op dit moment twee van de vijfenveertig raadszetels in Den Haag. Dat zouden er nu - virtueel - acht worden, een zetel meer ten opzichte van de peiling van eind oktober. Steeds meer inwoners van Den Haag zijn er dus van overtuigd dat het anders moet met het lokaal bestuur. Net als bij de EP-verkiezingen en de vorige peiling wordt D66 daarbij een toekomst als tweede partij van Den Haag toegedicht.

De sociaal-liberale oppositiepartij is zich er van bewust dat een peiling natuurlijk slechts een graadmeter blijft. Dat D66 het goed doet in zo'n graadmeter is prettig, maar slechts virtueel. De ledengroei daarentegen is structureel. Landelijk kiezen elke week honderd mensen er bewust voor om D66-lid te worden. Ook in Den Haag gaan die leden de straat op om te canvassen, te flyeren, huis-aan-huis te folderen en meer. "Samen met onze kandidaat-raadsleden vertolken zij het gevoel van de mensen in Den Haag die vooruit willen, met elkaar en met de ogen gericht op de toekomst," voegt Marjolein de Jong daaraan toe.

Gemeenteraadsfractie D66 Den Haag - Spui 70, kamer A03.24, 2511 BT Den Haag