Gemeente Barendrecht

In Barendrecht buiten spelen met een visie

BARENDRECHT (dinsdag 15 december 2009) - Maandagavond 14 december heeft de gemeenteraad ingestemd met het speelruimteplan. Hierin is de Barendrechtse visie op spelen vastgelegd. Wat de visie zo bijzonder maakt is dat er naast specifieke speelgelegenheid voor kinderen van 0 tot 23 jaar een netwerk van ontmoetingsplekken voor alle leeftijdsgroepen ontstaat. Hierdoor geeft de gemeente ook bijvoorbeeld ouderen en gezinnen de gelegenheid elkaar buiten te ontmoeten.

Centrumontwikkeling

De gemeenteraad is gisteravond akkoord gegaan met het stopzetten van de geplande marktselectieprocedure. De gemeente wil geen onverantwoorde risico's nemen die op termijn kunnen leiden tot nadelige effecten voor haar inwoners. Tot begin volgend jaar wordt aan een financieel haalbaar plan voor de Centrumontwikkeling gewerkt. De gemeente zet in op gefaseerde ontwikkeling van verschillende deellocaties. Hierbij blijft de Structuurvisie Centrumontwikkeling leidend.

Regionaal arbeidsmarktbeleid

De raad heeft besloten om zelf in BAR verband (Barendrecht-Albrandswaard-Ridderkerk) de regie te houden op de sociale werkvoorziening. De gemeente pakt hierbij een actieve rol om mensen met een sociale of medische indicatie aan het werk te krijgen. Dit gebeurt door middel van wachtlijstenbeheer, bevorderen van de doorstroom uit de WSW (Wet Sociale Werkvoorziening), en daadwerkelijk plaatsen van WSW'ers.

Tweede bestuursrapportage

De raad heeft de tweede bestuursrapportage aangenomen met twee wijzigingen door middel van ingediende amendementen. Ten eerste is besloten dat de extra kosten voor de aanleg van het nieuwe sportpark De Doorbraak ten laste van de algemene reserve komen. Ten tweede blijft de voorziening CO2 gehandhaafd, zodat er geld beschikbaar is voor onvoorziene kosten in dit dossier.