Ingezonden persbericht


Eindhoven, 15 December 2009

Persbericht

Gratis Noodpakketten voor ouderen na grote brand in Stein

Het was even schrikken voor de bewoners van de flat De Stevel in Stein, woensdagnacht 31 oktober. Een felle brand in een Blokkerfiliaal legde het ondergelegen winkelcentrum compleet in de as. De ouderen in de appartementen moesten halsoverkop worden geëvacueerd en konden pas een paar dagen later weer terug naar hun woning. Voor directeur Ton Pas van Noodpakket.nl was het aanleiding om de bewoners te verrassen met een bijzonder decembergeschenk: een gratis Noodpakket. Samen met burgemeester Anton Barske zullen de pakketten op woensdag 16 december worden uitgedeeld.

Noodpakket.nl steunt ook Save the Children en de Freeplay Foundation Met de Noodpakket-campagne wil de Nederlandse overheid burgers erop attent maken dat zij voorbereid moeten zijn op calamiteiten en rampen. Het noodpakket maakt deel uit van de overheidscampagne 'Denk vooruit' die ondersteund wordt met veel publiciteit. "Veel Nederlanders realiseren zich niet dat zij bij een eventuele calamiteit heel snel moeten handelen. Met het Noodpakket hebben ze dan de zekerheid dat ze de elementaire zaken in huis hebben om de eerste uren of dagen door te komen", zegt directeur Ton Pas van Noodpakket.nl.

In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn daarom gecertificeerde Noodpakketten ontwikkeld, met onder meer een radio, een zaklamp en kaarsen. De pakketten zijn onder meer via internet te koop, in verschillende versies. De winst van de actie gaat deels naar goede doelen zoals Save the Children en de Freeplay Foundation.

'Oprecht meegeleefd'
Ton Pas zag in de brand in de flat De Stevel in Stein eind oktober een goede aanleiding om in te haken op de onvoorspelbaarheid van rampen. "In een paar minuten valt de beslissing dat bewoners moeten worden geëvacueerd, zoals hier. Toen wij het bericht hoorden, hebben we oprecht meegeleefd met de bewoners. Zeker voor ouderen is dat heel ingrijpend. Aan het eind van het jaar willen we graag iets terugdoen. We hopen dat de Noodpakketten de bewoners met de Kerstdagen in het vooruitzicht weer een beetje veilig gevoel geven." Op woensdagmiddag 16 december is er een feestelijke bijeenkomst gepland in de hal van het seniorenappartementencomplex. Samen met burgemeester Anton Barske staat Ton Pas klaar om ouderen te verrassen met een gratis Noodpakket ter waarde van 69,95 euro.

Download hier een zip-bestand met daarin een foto en persbericht als word document.




Ingezonden persbericht