Ingezonden persbericht



Delft, 14 december 2009

Moving Machines in
Techniek Ontmoetings Punt

Vanaf 15 december (Lichtjesavond) is er in het Techniek Ontmoetings Punt te Delft de tentoonstelling Moving Machines te zien. Unieke ambachtelijke hightech machines met een romantisch doel nemen de bezoeker actief mee om zich te verwonderen over de verschijnselen in de natuur zoals de schittering van de zon op het water.

Paul Twist, kunstenaar van beroep, is de maker van deze machines. Niet voor niets was hij ooit manager van één van de Philips innovatieteams. Met hightech processen stuurt Twist simpele mechanische principes aan die iedereen kent zoals draaien, vloeien of blazen. In principe is er niets verborgen en kan de kijker zien hoe een effect tot stand komt. En toch wordt de bezoeker steeds opnieuw verleid om zich over te geven aan de romantische illusie.

Een bezoek aan deze tentoonstelling is iets heel anders dan een gewoon galeriebezoek. Actief en speels beweegt de bezoeker zich van het ene zorgvuldig gecreëerde wonder naar het andere.

Exposities in TOP
Moving machines

Casa Nova
Dit is een ideeënprijsvraag die het Stadsgewest Haaglanden jaarlijks uitschrijft voor vernieuwende ideeën, voor meer kwaliteit, variatie en innovatie in soorten woonconcepten. In 2009 staat Casa Nova in het teken van het thema `Gezinswoningen: een (gestapelde) binnenstedelijke opgave'. In totaal heeft een recordaantal van 95 ontwerpers een creatieve bijdrage geleverd. U kunt alle inzendingen bezichtigen op de expositie Casa Nova 2009 bij TOP Delft.

Beide exposities zijn tot eind december in TOP te zien, Hippolytusbuurt 14 in Delft , www.topdelft.nl. Open: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis toegankelijk.

TOP, Techniek Ontmoetings Punt heeft het doel cultuur, wetenschap en techniek toegankelijk maken voor een breed publiek, een ontmoetingspunt te zijn waarin alle mogelijke activiteiten plaats kunnen vinden om cultuur, wetenschap en techniek met elkaar te verbinden.

************