Provincie Flevoland

Flevoland stimuleert innovatie

De provincie Flevoland wil het concurrentievermogen van het Flevolands bedrijfsleven onder andere versterken door het stimuleren van innovatie. Daarom stelt zij EUR 25.000,- beschikbaar aan de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) voor de organisatie van `InnoFlevo'. Dit is de Flevolandse variant op het Holland Innovation evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door het Business Angels Netwerk en de Nebib Business Club. Dit jaar zal het evenement plaatshebben op woensdag 16 december 2009 op de Creatieve Campus in Almere.

Met InnoFlevo wordt een groot aantal ondernemers en partners bereikt, die zich bezig houden met innovatie. De focus ligt op de sectoren life sciences, health, ICT, creatieve industrie, duurzaamheid en bio-energie. Tijdens het evenement zullen ondernemende studenten worden gekoppeld aan investeerders en zullen op de plank liggende octrooien van bijvoorbeeld het Centraal Veterinair Instituut worden geveild onder de aanwezige informal investors. Tijdens het evenement zijn er workshops en trainingen te volgen, is er de mogelijkheid om te speeddaten en zullen verschillende bedrijven zich presenteren.

Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner: `Deze tijd van economische teruggang vraagt om creativiteit en innovatie. Om nieuwe input en nieuwe verbindingen. Een evenement als InnoFlevo brengt mensen met innovatieve ideeën en investeerders bij elkaar. Dit is goed voor de Flevolandse economie. Ik ben benieuwd wat voor nieuwe diensten en producten hier uit gaan komen.'

Naast de bijdrage van de Provincie Flevoland wordt InnoFlevo mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.