Gemeente Grave

16 december: Meepraten over de Noordelijke Maasvallei

Discussieavond in het Merletcollege

In het verlengde van het project Beeldenstorm 2025 worden organisaties in onze gemeente uitgenodigd om mee te praten over verschillende themaâs en vraagstukken die zich aandienen voor onze regio. De avond waarop dit geschiedt, is woensdag 16 december a.s. Plaats: aula Merletcollege, Stoofweg 4, Grave. Aanvang 20.00 uur. Alle organisaties in onze gemeente hebben inmiddels schriftelijk een uitnodiging gehad. Overige belangstellenden die mee willen praten zijn echter ook van harte welkom. Voor aanmelden, zie verderop in dit artikel

Â

Beeldenstorm 2025

Het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg (acht gemeenten) kennen een rijke historie en een fraaie omgeving. Maar het gebied ontbeert een eigen identiteit en kampt met tal van problemen, zoals de afname van de bevolkingsomvang, achterblijvende banengroei en de concurrentie van stedelijke concentraties in de omgeving. Voor gemeenten, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, verenigd in het Platform Noordelijke Maasvallei (PNM), reden om actie te ondernemen. In 2008 gaf het PNM opdracht aan bureau Bosch Slabbers om te komen tot een nieuwe visie voor de regio als kompas voor ruimtelijke, economische en culturele ontwikkelingen. Voor de eerste keer trekken overheid, ondernemers, zorginstellingen en woonorganisaties met elkaar op om via het onorthodoxe proces van Beeldenstorm 2025 inzicht te bieden in de eigen identiteit van de regio Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg en samen de toekomst te verkennen.

Â

Beeldenstorm gaat verderâ¦

Het project Beeldenstorm lijkt afgerond met het boek Noordelijke Maasvallei â Grensoverschrijdend perspectief. (Dit boek is te downloaden van de website www.noordelijkemaasvallei.nl). Maar eigenlijk gaat het nu pas echt beginnen. De verbeeldingen zoals die zijn gemaakt voor onze regio zijn het startpunt. Hoe we die verbeeldingen werkelijkheid kunnen laten worden, is nu de vraag.

Â

Praat mee!

Op woensdag 16 december, vanaf 20.00 uur (zaal open met koffie om 19.30 uur) organiseert het PNM een gemeentelijke sessie over de Noordelijke Maasvallei in de aula van het Merletcollege. In de andere gemeenten binnen de Noordelijke Maasvallei is of wordt ook zoân avond georganiseerd. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de Noordelijke Maasvallei. Maar wij nodigen u vooral uit om mee te praten over verschillende themaâs en vragen die zich opdringen voor deze regio:


- Identiteit en samenhang van de regio


- Prioriteiten voor de regio


- Prioriteiten voor de gemeente Grave


- Commitment van de partners

De themaâs bespreken we in discussiegroepen aan de hand van stellingen. Bijvoorbeeld: De regio moet zich inspannen om hoger onderwijs binnen te halen als één van de stellingen voor het thema Prioriteiten voor de regio. Discussiegroepen proberen oplossingen te bedenken voor zowel de hele regio als de eigen gemeente. De resultaten bespreken we vervolgens plenair om zo ideeën uit te wisselen hoe we het goede werk vanuit Beeldenstorm uit kunnen gaan voeren.

Â

Hoe doet u mee?

Om de avond goed te organiseren, willen we graag van u weten of u deelneemt. U kunt zich op twee verschillende manieren aanmelden.


- E-mail naar H. Ruijs, beleidsmedewerker Communicatie, gemeente Grave; h.ruijs@grave.nl.

Geef in de e-mail uw naam aan en de twee themaâs van uw voorkeur (zie hierboven);


- Bel met H. Ruijs van maandag tot en met donderdag via 0486 â 477 214 en geef uw naam en twee voorkeursthemaâs aan en met hoeveel personen u komt.

Wij willen u graag verwelkomen op woensdag 16 december as. om 20.00 uur in de aula van het Merletcollege, Stoofweg 4, Grave.

Â