Gemeente Hellevoetsluis


Tweede prik tegen Mexicaanse griep op 16 december

Op woensdag 16 december geeft GGD Rotterdam-Rijnmond de tweede prik tegen de Mexicaanse griep in Hellevoetsluis. Een tweede prik is nodig voor een optimale bescherming tegen de griep. Net als de prikronde in november is ook deze ronde bedoeld voor kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en alle huisgenoten van kinderen tot zes maanden. Iedereen kan net als de eerste keer terecht in sporthal De Eendraght.

De GGD adviseert iedereen om ook de tweede vaccinatie te halen. De tweede prik is zeker voor jonge kinderen van belang, omdat zij een verhoogd risico lopen op ziekenhuisopname. Winfred Schop, coördinator van de vaccinatiecampagne van de GGD Rotterdam-Rijnmond: "Er zijn berichten dat de verspreiding van de griep minder wordt, maar helemaal zeker is dat niet. Het is mogelijk dat de griep weer toeneemt. Vaccineren zorgt ervoor dat de kans op besmetting kleiner wordt."

Vanwege het belang van de tweede prik, komt er in de regio Rotterdam-Rijnmond op woensdag 13 januari een inhaalmogelijkheid voor degenen die de eerste prik in december krijgen. Mensen die van deze gratis inhaalmogelijkheid gebruik willen maken, kunnen zich volgende week aanmelden op de priklocaties. Iedereen die is aangemeld, ontvangt een persoonlijke uitnodiging met de locatie en tijdstip waarop men verwacht wordt.

12/08/2009