Gemeente Lingewaard


Informatie-avond Bedrijventerrein Houtakker II

Woensdag 16 december a.s. wordt in zaal Het Wapen van Bemmel, te Bemmel, een informatie-avond gehouden over de ontwikkeling van het bedrijventerrein Houtakker II, aanvang 19.30 uur.

Het plangebied De Houtakker II beslaat een gebied met een oppervlakte van 16,7 ha (bruto) en zal plaats bieden aan ongeveer 25 bedrijven en kantoren met een representatieve uitstraling. Gepland is dat het gebied in 2010 bouwrijp wordt gemaakt en dat kavelverkoop en bebouwing gefaseerd vanaf eind 2010/ begin 2011 plaatsvindt.

Ontsluiting
Het bedrijventerrein Houtakker II zal een toename van het verkeer van en naar het bedrijventerrein met zich meebrengen. Een goede ontsluiting is daarom van belang. Om eventuele hinder voor de omwonenden tot een minimum te beperken zal de hoofdontsluiting van het gebied aan de zuidoostkant komen te liggen, via de weg De Houtakker dicht bij de A15 en de Van Elkweg. Hiermee wordt voorkomen dat de Papenstraat extra belast gaat worden.

Voor een goede verkeersgeleiding wordt de weg De Houtakker verbreed en wordt het tracé enigszins verlegd, zodat de scherpe bochten eruit worden gehaald. Midden in het plangebied wordt Houtakker II door middel van een nieuwe langzaamverkeersverbinding met de Karstraat verbonden. Deze route ligt in het verlengde van de Deellaan en sluit daarom goed aan op het bestaande stratenpatroon. De bestaande aansluiting van de weg De Houtakker op de Karstraat wordt autoluw gemaakt.

De brandweerkazerne
Op een kavel, ter grootte van ca. 3.500 m2, aan de westkant van het bedrijventerrein Houtakker II, langs de Karstraat wordt een nieuwe brandweerkazerne gebouwd. De realisering van de brandweerkazerne zal naar verwachting in 2010 gaan plaatsvinden. Voor deze bouw wordt een aparte planologische procedure gevolgd.

Kazematten worden behouden
In het gebied staan 3 kazematten van het type Stekelvarken. Deze kazematten maakten deel uit van een in 1939 opgetrokken verdedigingslinie dwars door Lingewaard, van Nijmegen door Bemmel naar Huissen. Rond deze kazematten is verwoed gevochten. De tijdens een recente ruimingsactie gevonden resten van munitie en explosieven zijn daar stille getuigen van. De gemeente Lingewaard vindt het belangrijk dit historisch erfgoed te bewaren. De kazematten zullen dan ook worden ingepast in het plangebied.

Bestemmingsplan
Om de ontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk te maken moet een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Het ontwerp voor dit bestemmingsplan zal met ingang van 21 december 2009 gedurende 6 weken ter visie worden gelegd. In deze zes weken kunnen mondeling of schriftelijk zienswijzen tegen het
plan worden ingediend. Verwezen wordt naar de officiële publicaties in Het GemeenteNieuws op
16 december 2009.

Meer informatie
Kom naar de informatie-avond op 16 december a.s. U bent van harte welkom. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de projectleider, de heer Thijs Zee, telefoon (026) 326 01 55.

Houtakker

(Geplaatst: 8 december 2009)