Gemeente Lingewaard


Tweede vaccinatiedag Mexicaanse griep voor jonge kinderen

Nadat op 25 november jl. de eerste vaccinatiedag heeft plaatsgevonden, is het op woensdag 16 december aanstaande tijd voor de tweede prik. Hier nogmaals alle informatie op een rij over de vaccinatie en de locatie.

Algemene informatie tweede vaccinatiedag
Hulpverlening Gelderland Midden gaat voor de tweede keer op woensdag 16 december de vaccinaties tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel bekend als Mexicaanse griep, verzorgen voor kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van kinderen tot en met 5 maanden.

Minister Klink volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad met betrekking tot de vaccinatieaanpak bij de huidige grieppandemie.

De volgende mensen mogen op 16 december 2009 hun tweede prik ophalen: Kinderen die geboren zijn na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009 Huisgenoten van kinderen geboren op of na 23 mei 2009

De vaccinatiecampagne wordt in samenwerking met partners uit de gezondheidszorg uitgevoerd op 15 verschillende locaties in de regio Gelderland Midden

Vaccinaties verzorgt door huisartsen
De volgende, eerder bekendgemaakte groepen worden door de huisartsen gevaccineerd:
Mensen met een medisch risico
Zwangere vrouwen in het tweede of derde trimester Personeel in de gezondheidszorg dat direct contact heeft met patiënten met een hoog risico op ziekte en sterfte door griep Gezinsleden en mantelzorgers van mensen met een hoog risico op ernstige ziekte en sterfte door griep
Gezonde 60-plussers

Locatie en bereikbaarheid
De vaccinatie vindt wederom plaats in sporthal Walburgen in Gendt. Adres: Nijmeegsestraat 65 C, 6691 CM in Gendt.

Door inzet van verkeersregelaars en politie en een duidelijk aangegeven routering, zal de locatie goed bereikbaar zijn. Met het openbaar vervoer is de sporthal nu normaal bereikbaar omdat het kruispunt Bernhardstraat/Nijmeegsestraat weer door de busdiensten gebruikt kan worden.

download Routekaart

Meer informatie en vragen
Informatie over Nieuwe Influenza A (H1N1) is te vinden op www.grieppandemie.nl.

Voor vragen over Nieuwe Influenza A (H1N1) en de vaccinatiecampagne, kan iedereen op werkdagen en in het weekend van 8.00 uur tot 20.00 uur bellen met de landelijke Informatielijn van Postbus 51: 0800-1100 (gratis).

(Geplaatst: 8 december 2009)