Gemeente Duiven


Tweede vaccinatieronde Mexicaanse griep 16 december 2009


----------
Woensdag 25 november was de eerste ronde van de grootschalige vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. De vaccinaties werden uitgevoerd in sporthal de Endesprong. De GGD en de gemeente Duiven zijn erg tevreden over hoe de eerste dag is verlopen. De opkomst was met 81% erg hoog, de doorstroming in de hal verliep vlot en de sfeer was goed. Enige minpunt was dat de uitgedeelde speeltjes niet bleken te voldoen aan de veiligheidseisen voor de leeftijdscategorie. De betrokkenen hebben hierover inmiddels een brief gehad van de gemeente.

Op woensdag 16 december kunnen kinderen van 6 maanden t/m 4 jaar en de huisgenoten van baby's tot 6 maanden de tweede griepprik halen in sporthal de Endesprong. Ook kinderen en huisgenoten die op 25 november niet konden komen, kunnen op 16 december een (eerste) vaccinatie krijgen. Zij kunnen dan in januari 2010 hun tweede prik halen.

Wij hopen dat de tweede vaccinatieronde op 16 december net zo goed gaat verlopen als de eerste prikdag. U kunt daar weer aan bijdragen door zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Komt u toch met de auto, dan is het voor de verkeersregelaars handig als u uw oproepkaart zichtbaar op het dashboard achter de voorruit legt. De oproepkaart moet u daarna meenemen naar binnen.