Gemeente Zevenaar


08-12-2009: Tweede vaccinatie tegen Mexicaanse griep

Op woensdag 16 december 2009 is de tweede ronde van de inenting tegen de Mexicaanse griep.
De inenting vindt plaats in Sporthal Lentemorgen, aan de Lentemorgen 3 in Zevenaar en start om 8.00 uur (tot 18.00 uur).

De volgende doelgroepen zijn hier voor opgeroepen:

⢠alle kinderen in de leeftijd van 6 maanden t/m 4 jaar (geboren na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009);
⢠alle huisgenoten van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 5 maanden (geboren op of na 23 mei 2009).

Eerste prik gemist
Iedereen die opgeroepen is en die de eerste inenting heeft gemist, kan op 16 december voor een eerste prik komen. Denkt u eraan uw oproepkaart mee te brengen. Deze mensen worden geregistreerd en krijgen nog nadere informatie over de tweede inenting.

Personen die niet over een oproepkaart beschikken worden niet geënt; de beschikbare vaccins zijn gebaseerd op het aantal opgeroepen personen.

Verkeersmaatregelen
Om verkeersproblemen bij en rondom de sporthal Lentemorgen te voorkomen roept de gemeente iedereen op zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de inenting te komen. Aan inwoners die niet in de sporthal hoeven te zijn wordt gevraagd om op 16 december de omgeving van de sporthal te mijden.
Het parkeerterrein tussen de sporthal Lentemorgen en het voormalige gebouw van de Rabobank wordt afgesloten en is alleen toegankelijk voor personen die worden gevaccineerd. Het parkeerterrein tussen de sporthal Lentemorgen en de bibliotheek is alleen toegankelijk voor het personeel dat die dag zorgt voor de vaccinaties.

Meer informatie
Voor vragen over de Mexicaanse Griep (ofwel Nieuwe Influenza A (H1N1)) en de vaccinatiecampagne, kan iedereen op werkdagen en in het weekend van 8.00 uur tot 20.00 uur bellen met de landelijke Informatielijn van Postbus 51: 0800-1100 (gratis). Daarnaast kunt u de Grieplijn van HGM bellen (026) 377 58 68. Veel informatie is ook te vinden op www.grieppandemie.nl. Op de website van de gemeente www.zevenaar.nl staat een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.